Näin leivot herkullisen kakun, joka tainnuttaa sekä leivos- että jäätelöhimon

 

Tämä viileä herkku maistuu kookoksen ja maapähkinän taivaalliselta yhdistelmältä. Kakun viileys sekä ihana purutuntuma ovat sopusoinnussa toistensa kanssa, tyydyttäen samalla kertaa niin jäätelö- kuin leivoshimonkin.

Ohjeessa on kolme helppoa työvaihetta ja voit yhdistää kaikki ainekset samassa taikinakulhossa, aina kun olet saanut yhden työvaiheen valmiiksi. Herkku tekeytyy valmiiksi pakastimessa. Otathan kakun ajoissa huoneenlämpöön sulamaan ennen tarjoilua.

MAAPÄHKINÄ-KOOKOS JÄÄDYKEKAKKU

KAKKUPOHJA:

200 g mantelirouhetta

10 kpl pehmeitä taateleita

1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

2 rkl raakakaakaojauhetta

1 tl vanilja-aromia

1 tl ceylon kanelia

ripaus suolaa

1 dl vettä

VAIHE 1) Yhdistä kaikki pohjan aineet taikinakulhossa ja sekoita ne sauvasekoittimella muovailtavaksi tahnaksi. Vuoraa suorakolmionmuotoinen vuoka leivinpaperilla ja tasoita ainekset tiukasti vuoan pohjalle.

VÄLIKERROS: MAAPÄHKINÄTAHNA

10 kpl pehmeitä taateleita

1 tl vanilja-aromia

3 rkl maapähkinävoita

ripaus suolaa

VAIHE 2) Yhdistä kaikki aineet taikinakulhossa ja sekoita sauvasekoittimella muovailtavaksi tahnaksi. Tasoita maapähkinätahna sormiesi avulla kakkupohjan päälle.

TÄYTE:

800 g kookosmaitoa

3 rkl hunajaa

2 rkl maapähkinävoita

ripaus suolaa

VAIHE 3) Yhdistä kaikki aineet taikinakulhossa ja sekoita huolellisesti. Kaada täyte pohjan päälle. Laita kakku pakastimeen jäätymään noin vuorokaudeksi. Ota jäädykekakku hyvissä ajoin ennen tarjoilua huoneen lämpöön pehmenemään. Kakku on tarjoiluvalmista, kun lusikka menee kakkupalan läpi, mutta pala on vielä viileän kohmeinen.