Ooh, mikä omenaruusu

Teksti: Hanna-Leena Turpeinen

Rakastan kaikkia leivoksia, joissa on omenaa. Hassua kyllä, lempiomenaleivoksissani on mahdollisimman vähän taikinaa. Lämpimät, paahtuneet ja karamellipintaiset omenat, jossa maistuu suloisesti kanelin mausteisuus, on se juttu. Tällä kertaa omenat saivat kauniin ulkomuodon muuttumalla ihastuttaviksi ruusuleivoksiksi. Makeus tähän leivokseen tulee omenan oman makeuden lisäksi ainoastaan valitsemallasi määrällä pintaan ripoteltavaa kookossokeria. Voit siis helposti itse säännöstellä leivoksesi makeuden tällä tapaa.

OMENARUUSUT

(Ohjeesta tulee noin 8 leivosta)

1 ps Farina Pizza-ja piirakkapohjaseosta

0,5 ps kuivahiivaa

2,25 dl vettä

1 rkl kookosöljyä

VAIHE 1) Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi.

VAIHE 2) Sekoita veden joukkoon kaikki loput aineet ja anna taikinan tekeytyä liinan alla jääkaapissa noin 30 minuuttia.

VAIHE 3) Kauli valmis taikina gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen ohueksi isoksi levyksi.

OMENAT

2 punaista luomu omenaa

1,5 kpl sitruunaa, joista on puristettu mehu

puoli taikinakulhollista vettä

mango/ aprikoosi/ tai omenasosetta

kookossokeria

luomu kanelia

VAIHE 1) Purista sitruunan mehu taikinakulhoon ja lisää vettä joukkoon kulhon puoliväliin saakka.

VAIHE 2) Pese omenat. Halkaise ne kahtia ja poista siemenkodat. Viipaloi omenan puolikkaista ohuita viipaleita.

VAIHE 3) Kaada omenaviipaleet sitruuna-vesi seokseen siten, että ne peittyvät kokonaan nesteeseen. Kuumenna seosta mikrossa noin 7-8 minuuttia, kunnes omenaviipaleet ovat pehmenneet niin, että taipuvat katkeamatta.

VAIHE 4) Leikkaa taikinasta noin 5 cm paksuisia suikaleita. Voitele kunkin viipaleen yläreuna valitsemallasi hedelmäsoseella, ikään kuin ”liimaksi.” Asettele omenaviipaleet vierekkäin taikinaviipaleen yläreunaan, hedelmäsoseen päälle siten, että omenan kaari-osa jää taikinan ulkopuolelle. Ripauta halutessasi kookossokeria taikinasuikaleen pintaan. Kääri valmis taikinasuikale rullalle ja aseta muffinivuokaan.

VAIHE 5) Ripauttele ruusujen pintaan kanelia ja kookossokeria.

VAIHE 6) Paista uunin keskiosassa, 200 asteessa, noin 15 minuuttia.


Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Vuohelan Herkun kanssa. Kaikki Vuohelan herkun tuotteet ovat luontaisesti gluteenittomia. Löydät tuotteet ruokakauppojen hyllyiltä tai voit tilata niitä myös suoraan Vuohelan Herkun -verkkokaupasta

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa: