Haluatko päästä eroon viivyttelyn tuskasta? – Näin alat saada aikaiseksi

Eikö nyt vain lähde käyntiin?

Syökö sinuakin jatkuvasti tekemättömien asioiden suma, johon ei vaan jotenkin pääse kiinni? Pitikö siivota, mennä lenkille, lähettää veroilmoitus? Pitikö järjestää juttuja puolison kanssa, mennä itse hierojalle tai tehdä työhakemus? Ärsyttääkö? No niinpä.

Yksi yleisimpiä arkistressiä aiheuttava asia elämässä on se, että emme koe suoriutuvamme asioista, joita oletamme muiden meiltä odottavan, tai joita edellytämme itse itseltämme. Luomme itsetuntopaineita itse määrittelemästämme tehokkuuden puutteesta ja halustamme olla muiden hyväksymiä. Tunnistatko tämän itsestäsi?

Pääsääntöisesti syitä asioiden ja tekemisten liialliseen lykkäämiseen on kaksi: mukavuudenhalu tai liian kovat vaatimukset. Voi olla, että se mitä vaadit itseltäsi on arvojesi vastaista tai mielestäsi taitojesi yläpuolella. Ehkä häpeän pelko jarruttaa, jos et onnistukaan asiassa täysin? Voi myös olla, että pelkäät onnistumisesta aiheutuvaa muutosta sinun tai läheistesi elämässä. Näin voi olla, vaikka muutos sinällään olisi positiiviseen päin. Syyllä ei sinällään ole väliä, jos kuitenkin koet asian tekemisen arvoiseksi.

Tyytymättömyys omaan suoritukseen tuottaa itsetuntopaineita, tämä taas ahdistusta ja kamppailustressiä. Stressi väsyttää ja aiheuttaa taas sen, ettei jaksa ja saa aikaiseksi sitäkään vähää. Oravanpyörä, mutta sellainen, jonka pyörimisen voi kääntää toiseen suuntaan. Tässä yksi tapa, joka toimii riippumatta siitä, mistä saamattomuutesi johtuu.

 

Jos mies sanoo tekevänsä asian, on häntä ihan turha muistuttaa asiasta joka puolen vuoden välein”

– Idän Viisas –

 

Life Hack – kielesi muuttaminen

Kielellisyys on ihmisen suurin vahvuus ja samalla heikkous. Kielen kautta hahmotamme maailmaa, itseämme ja toiveitamme. Sen kautta myös arvostelemme ja arvotamme itseämme. Vertailevan, asioita selittävän ja perustelevan mielen olemassaolo ei olisi mahdollista ilman kieltä, ja tämän vuoksi voitkin helpoiten vaikuttaa mieleesi juuri kielen sekä oman puheesi ja ajattelusi sanoittamisen kautta.

Tekisitkö kanssani viikon mittaisen ihmiskokeen? Koe on simppeli, sinun tarvitsee muistaa ja toteuttaa vain kaksi asiaa.

1. Huomisesta alkaen korvaa jokainen ajattelemasi ja sanomasi mutta-sana ja-sanalla. Esimerkiksi:

”Haluaisin mennä lenkille mutta minua väsyttää” muuttuu lauseeksi ”Haluaisin mennä lenkille ja minua väsyttää”

”Pitäisi jutella puolisoni kanssa mutta olen huonolla tuulella” onkin nyt ”pitäisi jutella puolisoni kanssa ja olen huonolla tuulella”

”On hirveä kiire mutta koiran kanssa on leikittävä” on nyt ”On hirveä kiire ja koiran kanssa on leikittävä”

2. Kun ihmiskokeen alkupäässä huomaat unohtaneesi puhua oikeilla sanoilla, älä huolestu, vaan pane tämä vain merkille. Silläkin on merkityksensä, millaisissa tilanteissa käytät automaationa mutta-sanaa ja muita selittelyjä.

Kuulostaako hassulta? No myönnetään, ehkä vähän. Jos kuitenkin keskityt tähän viikon ajan, ajatusautomaatiosi alkavat muuttua. Mielesi ei enää automaattisesti tuota kielteisiä selityksiä ja syitä toiminnallesi, vaan alkaa tukea ja mahdollistaa toivomiasi tapahtumia ja toimintoja.

”KUULOSTAA TOSI OMITUISELTA JA KOKEILEN TÄTÄ VIIKON HUOMISESTA ALKAEN”.

Lisää aiheesta Pehmoäijä-podcastissani täällä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image