Vain avoimuus voi auttaa meidät toistemme lähelle

Epäilen hetken, voinko kirjoittaa otsikon noin ehdottomaan muotoon? Tieto nousee kehostani ja tiedän, kyllä voin. Tämä on minulle totta, ja samalla niin vaikeaa. Kuten monille meistä. Elämme kaikki omassa maailmassamme ja vaikka kuinka kurottelemme kohti totuutta, suurin osa keräämästämme tiedosta perustuu tulkintaan. Onneksi tulkinta taas perustuu usein kokemukseen ja tietoon, intuition herkkyyteen. Kuitenkin, on tärkeää muistaa, että kompastumme helposti pelkoihimme kun pohdimme toisen ihmisen käyttäytymisen syitä. Siksi kannattaakin kysyä itseltä, mistä voin olla varma siitä, että tiedän, mihin ajatukseni perustuvat?

Mitä avoimuus merkitsee? Onko se sitä, että kerron kaikki ajatukseni pääni sisältä? Kalenterini salaisuudet? Onko se valmiutta puhua? Onko ekstrovertti siis luonnostaan avoin? Vai voisiko introvertti viestiä jopa enemmän omalla hiljaisemmalla tavallaan? On sanottu, että vuorovaikutuksesta parhaimmillaankin vain kolmasosa perustuu sanoihin. Eleet, ilmeet ja molekyylit puhuvat välillämme vahvemmin. Olemme kuitenkin taipuvaisia uskomaan usein enemmän sanoja, jopa tekojen kustannuksella. Kaikki hylkäämistä parisuhteessaan pelänneet tietävät tämän. Pelko joutua yksin on suurempi, kuin itselleen uskollisena oleminen.

Avoimuus on helpompaa silloin, kun toinen on läheinen ihminen. Läheinen on sellainen, jonka vierellä uskaltaa olla paljas ja näkyvä, kenen turvaan voi luottaa. Läheisyys edellyttää kuitenkin ensin itselleen läheisenä olemista. Kysymys kuulukin, tunnetko itsesi? Ja kuinka suuri osa itseäsi jää hämärään, ja jota juuri sen takia olisi syytä tutkia?

Itseensä turvaava ihminen blokkaa muiden ihmisten lisäksi elämästään mahdollisuuden ymmärtää itseään paremmin, koska kohtaaminen on varmin tie itsetuntemukseen. Työhön tai harrastuksiin pakeneminen voi olla osa tätä suunnitelmaa, jota ihminen harvoin itsekään on nähnyt olleensa rakentamassa. Voi tuntua hyvin turvallista elää kuoressaan kohtaamatta muita ihmisiä kuin pinnallisesti, mutta se estää myös helposti kasvun kohti omaa potentiaalia.

Pohdittavaa

  • Mitä et milloinkaan voisi kertoa toiselle ihmisille. Miksi ja mitä sitä seuraisi?
  • Mistä asioista sinun on vaikea puhua läheisillesi? Mitä se kertoo itsestäsi?
  • Kuinka helppoa sinun on kertoa tarpeistasi tai kieltäytyä asioista, joita et halua?
  • Mitä saat läheisimmistä ihmissuhteistasi itsellesi? Tekevätkö ne sinulle hyvää?
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image