Se, mikä on lapsena jäänyt vanhemmilta saamatta, jää odottamaan täyttymystä myöhemmin

Sinulla voi olla kaikki mitä olet aina halunnut ja silti voit tuntea jonkun puuttuvan. Joku sisäinen tyhjiö kertoo tarpeesta, jota ei ole vielä täytetty.

Lapsella on oikeus saada perustarpeensa tyydytetyksi mutta aina näin ei käy. Kaikki vanhemmat ovat kuitenkin tehneet parhaansa niillä taidoilla joita heillä on ollut, joten heitä on hyödytöntä syyttää.

Perustarpeitamme ovat nähdyksi (häpeä), kuulluksi (syyllisyys), tunnetuksi (apatia), tuetuksi (suru), kannustetuksi (pelko), arvostetuksi (viha) sekä haastetuksi (ylpeä) tuleminen.

Se, mikä on lapsena jäänyt vanhemmilta saamatta, jää odottamaan täyttymystään. Kohdistamme tämän odotuksen usein parisuhteeseen. Aivan kuten lapsena, toivomme tarvetankkimme täyttöä siltä ihmiseltä, joka meille on lähin ja rakkain.

Nyt aikuisena ei kuitenkaan voi jäädä voivottelemaan, tai olettamaan ja vaatimaan, että puolisosi kuin taikaiskusta osaisi ojentaa tarpeesi tarjottimella sinulle. Sinun pitää itse tunnistaa tarpeesi, antaa tai ottaa itsellesi mitä tarvitset ja kertoa rehellisesti puolisollesi tarpeistasi. Kun avaat sydäntäsi ja kerrot toiveistasi, rakkaimpasi varmasti haluaa auttaa sinua tuntemaan itsesi kokonaiseksi ja tasapainoiseksi. Mutta mitä sitten tarvitset?

Sisäisen lapsen meditaatio

Kun tunnet onton olon sisälläsi, muttet tiedä mitä kaipaat, kysy sisäiseltä lapseltasi. Kaunista olisi tehdä tämä lyhyt harjoitus puolison kanssa yhdessä, mutta voit myös tehdä tämän yksin.

Nojaa puolisosi kanssa selätysten, jotta tunnet hänen lämmön ja tuen. Jos teet tätä harjoitusta yksin, tee meditaatio turvallisessa ja rauhallisessa paikassa.

Hengitä syvään. Kutsu eteesi kuvaa itsestäsi pikkulapsena, alle 7-vuotiaana. Jo tämä saa esiin suuria tunteita. Kuinka suloinen ja viaton sitä onkaan ollut!

Millainen ilme sinulla oli? Miten olit pukeutunut? Mitä tykkäsit tehdä? Muistele lapsuuttasi hetki ja laskeudu hengityksesi turvassa yhä syvemmälle muistoihin.

Kysy tältä pikkulapselta mitä hän tarvitsisi lisää, mitä hän on vailla? Tunsiko hän olevansa näkymätön? Kaipasiko hän turvallisuuden tunnetta? Haluaisiko hän, että joku kuuntelisi häntä? Kaipaako hän enemmän huomiota? Toivooko hän, että hänet hyväksyttäisiin kaikkine tunteineen? Janoaako hän, että häntä kannustettaisiin ja kehuttaisiin? Onko hän silityksiä ja halauksia vailla? Eikö kukaan haastanut häntä, saiko hän tehdä mitä halusi, ilman rajoja?

Ota tämä lapsi – sinä pienenä – syliisi. Helli häntä ja anna hänelle juuri niitä asioita mitä hän kaipasi. Paranna sisäisen lapsesi sydäntä ehjemmäksi, luottamusta elämään vahvemmaksi. Kun hän tuntuu olevan tyytyväinen ja iloinen, voit kertoa hänelle mitä kaikkea ihanaa hänelle tulee tulevaisuudessa tapahtumaan! Mistä kaikista haasteista hän tuleekaan selviämään, miten mahtava elämä hänellä tulee olemaan ja miten kaunis, turvallinen ja jännittävä paikka tämä maailma onkaan.

Voit myös kysyä mitä sanottavaa hänellä olisi sinulle? Voit vaikka yllättyä, lasten suustahan kuulee totuuden!

Kuuntele sisäistä lastasi, se ei valehtele. Tunnista tarpeitasi, ole armollinen ja lempeä itsellesi ja myös puolisollesi. Kun annat rakkautta pyyteettömästi, voit olla varma että saat pyyteetöntä rakkautta myös takaisin. Yhdessä voitte parantaa toisianne, antaen toisillenne sitä mitä kaipaatte. Tämä pitää yhteytenne tiiviinä ja parisuhteenne avulla pääsette kohti tasapainoisempaa ja rikkaampaa elämää.


Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image