Kun elämä kutsuu meitä muutokseen, jää meille vapaus valita

Käymme jatkuvaa dialogia itsemme kanssa. Otamme kantaa persoonaamme ja kehoomme, ulkonäköömme ja viisauteemme. Suurin osa siivilöityy lähimmäistemme palautteiden kautta ja mitä merkityksellisempi ihminen on meille, sitä suuremman arvon annamme hänen sanoilleen. Sillä on siis merkitystä, keiden seurassa elämämme vietämme.

Suuret elämänmuutokset, kuten henkinen kasvu, päihteiden käytön lopettaminen, avioero, sairastuminen tai sairaudesta parantuminen sekoittaa useimmiten uusiksi myös ystävyyssuhteemme, koska muutos kutsuu meitä arvioimaan uudelleen tehtäväämme maailmassa ja asemaamme elämässä. Vaikka sisimmässään tietää että jonkin ihmissuhteen taakse jättäminen on tarpeellista, tekee se useimmiten myös kipeää. Luopuminen, niin luonnollista kuin se onkin, on meille yksi vaikeimmista tehtävistä elämässä.

Kun elämä kutsuu meitä muutokseen, jää meille vapaus valita.

Sekin ettei suostu astumaan elämän tarjoamaan mahdollisuuteen, ulos entisestä, on valinta. Tämä on tärkeää huomata, koska tyypillisesti näemme vain liikkeen uuteen aktiivisena päätöksenä, emme jäämistä paikallemme. Kuitenkin jokaisella päätöksellä on  merkitystä. Joskus päätös olla muuttumatta on oikea valinta. Jotta pystyisimme pitämään mielessämme hetkien merkityksen on meidän vahvistettava tietoista läsnäoloa ja näin samalla myös omaa asemaamme elämämme olennaisimpana päätöksentekijänä. Kasvattaa rohkeutta, häivyttää pelkoa. On täysin mahdollista ajelehtia oman elämänsä halki kasvamatta oman ainutlaatuisen potientaalinsa kokoiseksi. Vastaamatta elämän kysymyksiin, löytämättä tarkoitusta. Mutta tällainen elämä on hukkaan heitettyjen mahdollisuuksien maa.

Logoterapiassa ajatellaan, että niin kauan kuin on elämää on toivoa. Tarkoituksen kautta saamme vapautta valintoihimme, koska tarkoitus ohjaa meitä elämässämme. Onneen ei ole oikotietä, se on aina oheistuote. Meillä kaikilla on mahdollisuus alkaa kukoistaa milloin vain. Ensimmäistä kertaa tai uudelleen pettymysten jälkeen.  Se kysyy myös asennetta, mutta ennen kaikkea rakkautta ja tarkoitusta.

Rakkaus on aina lähelläsi, kunhan annat sen tulla itseesi ja tarkoituksen löydät kun tarkastelet kutsumustasi.

Eroryhmien vahva energia syntyy ennen kaikkea vertaistuesta, siitä, että saa monta erilaista peiliä käyttöönsä vaikeassa tilanteessa. Kokemus siitä että voi liittyä joukkoon, jossa tunnistetaan sama tuska on  vahvistava.  Pettymyksen keskellä on valtavan upeaa kokea, että en minä epäonnistunut, en minä ole kelpaamaton.

Yhteys muihin, mahdollisuus katsoa, kuunnella ja puhua kaltaistensa kanssa on hyvin hoitava kokemus. Pikku hiljaa oma usko itseen alkaa kasvaa ja tunne siitä että saa itsensä takaisin tai jopa löytää itsensä ensimmäistä kertaa vahvistuu. Suuri merkitys tässä on “toisilla silmillä”. Ryhmäläisillä joita alun perin yhdisti vain yksi asia: rakkaussuhteen päättyminen, onkin valtava ja kaunis mahdollisuus hoitaa osallistujiaan myös kokonaisvaltaisemmin.

Yhdessä tarkasteltu eletty elämä ja nykyhetken haasteet antavat näkökulmia, joiden valossa oma minäkuva alkaa saada uusia piirteitä. Ei ihme, että eroryhmiin hakeutuu yhä enemmän myös henkilöitä, joiden erosta voi olla aikaa, mutta vahva halu lähentyä omaa itseä kutsuu mukaan työskentelemään muiden saman kokeneiden kanssa.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image