Parisuhde saa olla ihana, antoisa ja helppo!

Onneksi olkoon! Olet itse valitsemassasi parisuhteessa, ja voit tehdä siitä yhdessä kumppanisi kanssa juuri niin upean kuin vaan haluatte. On suuri mahdollisuus saada jakaa elämä toisen ihmisen kanssa.

Älä hukkaa tätä mahdollisuutta keskittymällä itsesi, kumppanisi tai suhteenne huonoihin puoliin, vaan nauti suhteesta. Yhdessäolo voi olla joko heleä mahdollisuus tai kompromissientäytteinen velvoite. Kaikki riippuu näkökulmasta, jonka sinä valitset.

Voitte nauttia suhteestanne yhdessä.

Saatte muuttaa sitä yhdessä.

Joskus on helppo unohtaa, että suhde on tosiaan mahdollisuus ja että sitä voi uudistaa joka hetki. Mieli uskottelee: ”Meidän suhteessamme on aina tällaista. Tämä ongelma ei koskaan ratkea. Kumppanini on aina tuollainen.”

Älä patoa ongelmiin liittyviä tunteita vaan anna niiden ilmetä, mutta varo lietsomasta niitä. Antakaa rakkauden voittaa mielen pelot. Mieli etsii vikoja, rakkaus ymmärrystä. Miten tämä sitten tehdään:

Tanssikaa arjen asfaltilla!

Miten voitte edistää suhteenne onnellisuutta?

  • Kertokaa toisillenne, mitä arvostatte suhteessanne ja toisissanne, ja tietysti myös itsessänne! Kehukaa toisianne usein, ei vaan kriisien yhteydessä.
  • Keskittykää ongelmatilanteissa ennen kaikkea esteen voittamiseen. Miettikää yksin ja yhdessä: ”Miten voimme päästä tästä eteenpäin? Mikä helpottaisi tätä tilannetta? Mikä estää meitä muuttamasta tilannetta juuri nyt?”
  • Purkakaa tunteita erillisessä keskustelussa. Keskustelu on hyvä aloittaa sanomalla, että nyt ei ole aika keksiä ratkaisuja, vaan purkaa kokemuksia ja tuntemuksia, ja että toivot toiselta aikaa, huomiota ja armoa sille, ettet välttämättä sanoita kaikkea täydellisesti. Tämä asettaa keskustelulle selkeät raamit: toinen puhuu omasta kokemuksestaan ilman syyttelyä ja toivoo tulevansa nähdyksi. Kuuntelijan kannattaa kuunnella lämmöllä, mutta muistaa että toinen on oma, erillinen henkilö. Suhtaudu hänen purkaukseensa hieman etäältä, samoin kuin tekisit hyvälle ystävälle. Koska kumppanin kokemukset saattavat loukata itseä, niihin suhtaudutaan helposti liian vakavasti, jolloin omat puolustusmekanismit heräävät.
  • Sopikaa kalenteriin kummallekin omaa aikaa, etenkin jos teillä on lapsia.
  • Tehkää jokin harjoitus tai meditaatio iltaisin, mieluiten joka ilta. Sillä on huikea vaikutus suhteenne ilmapiiriin, koska silloin jätätte mielen ja egon maailman taakse. Harjoituksen jälkeen pystytte kohtaamaan toisenne läsnäolevasti. Yksi hyvä harjoitus, jota voi tehdä joko yksin tai yhdessä, on nimeltään Paranemisen avain, ja se löytyy tästä.
  • Olkaa paljon lähekkäin. Halaus kiireen keskellä tuo mielihyvää, tukea ja samalla puolella olemisen tunnetta.

Mieli uskottelee, että asiat eivät muutu ja ihmiset pysyvät kiinni ongelmissaan. Älkää uskoko tällaisia pelon ääniä. Moni suhde on muuttunut radikaalisti vuosienkin yhdessäolon jälkeen. Voitte panostaa rakkauteen pelkojen kuuntelemisen sijaan joka päivä, koko suhteenne ajan.

Voitte aina muuttaa asioita, jotka eivät edistä hyvinvointianne ja onnellisuuttanne. Jos muutokset eivät toimi, olette vapaita tekemään uusia muutoksia. Suhteen ei tarvitse olla hankalaa kompromissien tekoa ja arjen sietämistä. Suhde saa olla ihana, antoisa ja helppo.


Lisää rauhaa ja rakkautta? Mitran kirjat Sisäisen rauhan käsikirja sekä Seksi ja läsnäolo löydät tästä!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image