Rakastuminen ja rukous ovat olemassaolon korkeimmat kokemukset

”Rukoukseen antautuminen on sama asia kuin rakastuminen. Se on ikuinen antautuminen, joka ei lopu koskaan. Ja kaikessa ihmisen olemassaolossa nämä kaksi kokemusta ovat korkeimmat.”

Näin sanoi joogamestari Yogi Bhajan. Kuulostaa suurelta. Ja todennäköisesti monelle nykyihmiselle vieraalta.

Rukoileminen liitetään tiiviisti uskontoon, mutta se ei ole minkään uskonnon omaisuutta. Rukous on puhetta tietoiselta itseltä tiedostamattomalle itselle. Se on siis kommunikaatiota itsen kanssa.

Meditaatiossa ikuisuus puhuu sinulle alitajuntaa puhdistaen, mutta rukouksessa sinä puhut ikuisuudelle.

~

Joogan oppien mukaan olemme kaikki palasia samasta ykseydestä, jumaluudesta, rakkaudesta, ikuisuudesta – miksi sitä haluaakin nimittää. Siksi myös sinulla on valtaa luoda elämästä sellaista kuin haluat.

Kaikki vastaukset löytyvät sisältäpäin, viisaus ja tieto ovat sisälläsi. Yksi mahdollinen tekniikka vastausten löytämiseen on rukous.

Rukouksen ei siis tarvitse olla uskonnollista (henkistä se toki on), vaan se on hyvin henkilökohtaista puhetta, mahdollisuus hyväksyä ja toimia omien epätäydellisyyksien kanssa. Rukouksessa on valtavasti armoa.

~

Elämän ”pelissä” on arvaamatonta viisautta ja meillä kaikilla on monenlaista opittavaa. Elämä opettaa välillä silkkihansikkain, välillä karskein ottein. Älä arvostele opetusten tapaa, vaan ota ne vastaan hyväksyen, päästä sitten irti ja nosta katseesi eteenpäin.

Päiväkirjan kirjoittaminenkin voi olla rukoilemista, mutta tehokkaimmin rukous toimii ääneen lausuttuna. Ääneen lausutut sanat värähtelevät universumissa, ääni saa värähtelyllään aikaan hienovaraista muutosta. Verbalisointi tekee asioista konkreettisia.

~

Avaa sydäntäsi ja ole rehellinen itsellesi, rukoile kiitollisuudesta käsin (valittamalla vahvistat aivan eri energiaa ja keräät luoksesi negatiivisuutta). Käytä mielikuvitustasi ja kuvittele runsas ja onnellinen lopputulos.

Pysy kärsivällisenä, sillä asiat eivät tapahdu henkilökohtaisessa tahdissasi, vaan silloin kun todella olet valmis vastaanottamaan. Ikuisuudella on suurta huumorintajua.

Rukous on kuin kivi, joka heitetään veteen. Se saa aikaan aaltoja ja laineita rajallisesta sinusta kohti ikuisuutta. Sen voiman voi ymmärtää vain rukoilemalla, aivan kuin rakastumista voi ymmärtää vain rakastumalla.

 

Teksti pohjautuu Viihdy omassa arjessasi -kirjassa julkaistuun kappaleeseen.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image