Kun terveys reistaa, missä on ongelman ydin?

Alkuvuonna otetusta verikokeesta käynnistyi terveysselvityskierros, ties kuinka mones se minulle jo olikaan. Uupumus jätti jälkensä kehooni ja mieleeni. En ole länsimaisen terveydenhuollon mittapuulla sairas, mutta en myöskään ole niin terve ja elinvoimainen kuin haluaisin olla.

Terveys ei ole vain sairauden puuttumista, vaan se on kokonaisvaltaista elinvoimaa, jaksamista ja tasapainoa.  

Hengästyminen, lihasheikkous, väsymys, aivosumu… syy oireisiini löytyi (mitä todennäköisimmin) raudanpuutoksesta. Yksinkertaisin ratkaisu olisi tyytyä syömään lisärautaa purkista, mutta minua kiinnostaa hyvinvoinnin parantamisessa aina ongelman varsinainen ydin. Lääkkeillä, toimenpiteillä ja lisäravinteilla on paikkansa, mutta uskon, että kun ydinsyy löytyy ja sitä päästään korjaamaan, hoitotoimet osuvat paljon paremmin maaliin ja terveys lähtee kohenemaan nopeammin. Kun perimmäiset esteet on poistettu, keho hakeutuu automaattisesti kohti tasapainoa.

Kiinalaisen lääketieteen asiantuntijan ja ravintovalmentajan avulla lähdin selvittämään keho-mieleni tilaa. Raudanpuutteesta siirryttiin nopeasti suolistoon ja ravinteiden imeytymiseen – ja sen esteenä olevaan stressiin. Vyyhtiin mahtuvat myös hiivasyndrooma ja makeanhimo, ruokavalio jota olin pitänyt terveellisenä, riittämättömyyden tunne ja uhrienergia (jota minulla ei missään nimessä pitänyt olla!).

Kerros kerrokselta etenin aina perusturvallisuuden puutteeseen. Löysin ison annoksen uhriutumista ja pelkoa, etten selviydy elämässä. Miten voisin rentoutua ja rauhoittua, jos jatkuvasti tiedostamattani kuvittelen, etten ole turvassa? Pian tuntui siltä, että olen ytimessä. Vasta kun ymmärtää syvimmät tarpeensa, voi alkaa rakentaa pohjaa kestävälle itsensä hoitamiselle.

Kuuntele lisää Taikaelämää-podcastista. Jakson tarkoitus ei ole antaa vinkkejä kenenkään tilanteeseen, sillä raudanpuutteen takana voi olla monenlaisia syitä, enkä ole terveydenhuollon ammattilainen. Tarkoitus on sen sijaan avata sitä, miten hahmotan kehon ja mielen yhteyttä ja selvitän epätasapainon syytä. Ehkä tämä antaa oivalluksia myös täysin erilaisten terveyspulmien taustoihin.

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image