Matkaat itsesi kanssa elämäsi alusta loppuun. Millaisen reissukumppanin itsestäsi haluat?

Sinä päätät.

Mitä kaikkea itsesi hyväksyminen ja rakastaminen sinulle merkitsee? Kuinka sinulla voisi olla parempi olla itsesi kanssa? Mistä löydät itsearvostusta päästää irti sellaisesta, mikä ei tue hyvinvointiasi? Kuinka voit kasvattaa rohkeutta toteuttaa unelmiasi?

Kun lähdet tutkimaan suhdetta itseesi, tulet tietoiseksi siitä, millainen suhde itseesi nyt on ja miksi. Hyvä olo ja rakkaus eivät ole mitään arvoituksia, jotka pitää selvittää tai vuoria jotka pitää valloittaa. Rakkaus on mahdollista jo nyt.

Kenenkään ei tarvitse elää tätä elämää niin, että itsensä kanssa on huono olla tai niin, että elämässä on jatkuvasti tyytymätön fiilis. Itsensä puolelle saa asettua päättäväisesti, vaikka ei vielä tietäisikään, miten olo voisi parantua.

Itsensä rakastaminen on kykyä tukea itseään haasteissa. Se on myös sitä, että riität itsellesi. Se on tietoista ei:n sanomista – ja samalla joo:n sanomista asioille, jotka kunnioittavat sydäntäsi. Itsensä rakastaminen on sitä, että kehtaat ja uskallat. Se on tunteidesi kohtaamista ja ystävällistä sisäistä puhetta. Lempeys itseäsi kohtaan on sitä, että kuulet sydämesi ääntä ja toimit sen mukaan. Se on rohkeutta valita sinua kutsuvia, tuntemattomia polkuja, vaikka pelottaisikin. Ystävyys itsesi kanssa on sitä, ettet rakasta tai kanna muita hyvinvointisi kustannuksella. Ystävyys itsesi kanssa on uskallusta asettaa itsesi etusijalle. Rakkaus on sitä, että olet kokonainen, oma itsesi – inhimillinen, keskeneräinen ja samalla täysi. Itsensä rakastaminen on kykyä toimia (itseä) kunnioittavasti haastavissakin asioissa. Ja tuo rakkaus ja kunnioitus sinulla on myös meille muille antaa.

Hyvä olosi ei ole kiinni siitä, mitä muilta saat vaan siitä, mitä itsellesi sallit

Itsearvostus voi olla teoriassa tuttua, mutta käytännössä usein yllättävän vaikeaa. Pelkäämme olevamme itsekkäitä. Ajattelemme, että ”no enhän mä nyt voi”. Aina on kuitteja lajittelematta, pyykkejä viikkaamatta, riitoja setvimättä ja omassa itsessä asioita puitavana. On mietityttäviä rajapintoja: jos sanon ei ja joudun olemaan vähän tyly, olenko silloin vähemmän rakastava? Kuinka olen itseni kanssa silloin, kun minun totuuteni on toinen kuin jonkun muun? Tai jos minulle itsekunnioittavaa on asettaa raja, josta toinen saa hepulin? Entä jos tiedän, että sydäntäni kutsuu jokin muu, mutta en tiedä, mikä?

Itsensä arvostaminen on usein hyppyjä tuntemattomaan. Ilmalennon aikana alkaa nähdä tarkemmin, millä tavalla entinen ei enää palvellut sydäntäni. Siipien kohotessa uusiin liitoihin todella ymmärtää, että itsearvostus on rakkaudessa kasvamista.

Silti sinun ei tarvitse hoitaa tai ratkoa asioita alta pois ennen kuin voit nauttia elämästä ja olostasi enemmän. Ajattele asiaa näin: jos hyvän suominen itselle on haastavaa pienissä asioissa arjen keskellä, miten haasteellista onkaan vastaanottaa elämään hyvää suurempien unelmien muodossa? Rohkeus huomata, mikä ei ole sinua kunnioittavaa ja itsellesi oikeiden valintojen toteuttaminen kasvaa pienten asioiden kautta.

Kun alat arvostaa itseäsi, alat vetää puoleesi sinua arvostavia asioita

Kun valitset tietoisesti kuinka haluat elää itsesi kanssa, voimaudut kohtaamaan asioita, jotka sinua ovat himmanneet ja nitistäneet. Oivallat, avaudut ja eheydyt. Alat uskaltautua ulkoisten muutosten äärelle – toimimaan ja ajattelemaan toisin. ”Ehkä minusta onkin siihen!” ”Ehkä voisinkin toteuttaa unelmiani?” ”Kenties tiedänkin, mitä pohjimmiltaan haluan.” ”Minä ansaitsen parempaa.” Alat nähdä mahdollisuuksia siellä, missä aiemmin näit rajoituksia ja esteitä.

Elämäsi ja olosi alkaa rakentua itsestäsi huolehtimisen, välittämisen ja lempeyden taajuudelle. Se muuttaa elämääsi enemmän kuin mikään muu. Sinusta tulee oma, paras matkakumppanisi.

Ja sitä valoa tuot myös tähän maailmaan.

Kuva: Unsplash / Chloe Si


Lämpimästi tervetuloa voimauttavaan valmennukseen tai näkijäkonsultaatioon tästä.


Millä tavalla sinä huolehdit itsestäsi? Osaatko olla lempeä itsellesi? Kerro kokemuksesi HIDASTA ELÄMÄÄ -KESKUSTELUALUEELLA

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image