Tunteista puhuminen auttaa välttämään väärinymmärryksiä – Älä jätä toista tulkinnan varaan, vaan uskalla kertoa kokemuksestasi

Avoimuus ihmissuhteissa on tärkeää, koska mitä sulkeutuneempia olemme, sitä enemmän joudumme tekemään tulkintoja toisistamme. Emme toki voi täysin välttää oletuksien syntymistä, mutta sanat ovat tärkein, joskaan ei ainoa väylä toisen ihmisen mieleen. Myös kehonkielellä, katseilla ja tavalla ottaa toinen huomioon on suuri merkitys tunneyhteyden syntymisessä. Tunneyhteydellä tarkoitetaan tilaa, jossa voimme kokea olevamme samaan aikaan itsemme ja toisen puolella, vaikka olisimmekin eri mieltä.

Hyvän ihmissuhteen merkki ei olekaan se, että pitäisi olla kaikista asioista samaa mieltä, vaan se että suhteessa valitaan olla erimielisyydestä huolimatta. Riidan ei tarvitse milloinkaan erottaa, se voi auttaa meitä ymmärtämään toisiamme paremmin. Jos on kasvanut ympäristössä jossa tunteet on koettu vaaralliseksi voi olla, että oma mieli on tottunut välttelemään erityisesti hankalia tunteita ja tilanteita. Ikävä kyllä se saa ihmiset etääntymään toisistaan.

Omaan itseen ja omiin tunteisiin tutustuminen ei ole koskaan myöhäistä. Voimme opetella tunteiden tunnistamista ja  tunnesäätelyä kaikissa ikävaiheissa. Ihmissuhteisiin voi aina vaikuttaa vahvistavasti. Väkisin ei kuitenkaan voi yrittää ja joskus on paikallaan lopettaa suhde, jota ei saada toimimaan yrityksistä huolimatta. Meillä on oikeus valita seuramme. Tunteisiin tutustuminen ei kuitenkaan ole tärkeää vain siksi, että pärjäisimme muiden ihmisten kanssa paremmin, se nimittäin auttaa meitä tulemaan myös itsemme kanssa läheisemmäksi ja silloin on mahdollista olla paremmin myös muille ihmisille näkyvä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image