Vispipuuro on yksi lapsuuteni lempipuuroista. Happaman ja makean sekoitus yhdistettynä puuron samettisuuteen tuntuu kielen päällä vastustamattomalta.
Koska mannasuurimot eli toisin sanoen vehnäsuurimot eivät sovellu kaikille vatsoille, halusin kehitellä vatsaystävällisemmän vispipuuron. Lisäksi tässä versiossa on huikeat ravintoarvot. Kokeile vaihteluksi vispipuuroa kaurasta. Puuron lopputulos ei yllä vehnän aikaansaamaan kuohkeuteen mutta maku on sama tuttu. Välttääksesi isot verensokerin heilahtelut makeuta puuro valkoisen puhdistetun sokerin sijaan hedelmäsoseilla, luomu hunajalla tai kookossokerilla.
PUOLUKKA VISPIPUURO GLUTEENITTOMASTI
(Ohjeesta tulee 2 isoa annosta puuroa)
7 dl vettä
4 dl puolukoita
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl psylliumia
¼ tl suolaa
noin 4 rkl luomu hunajaa tai muuta makeutta oman maun mukaan
VAIHE 1) Pyöräytä kaurahiutaleet tehosekoittimessa hienoksi jauhoksi
VAIHE 2) Kiehauta puolukat kattilassa noin 10 minuutin ajan. Siivilöi ja ota jäljelle jäänyt neste talteen. Kaada mehu takaisin kattilaan.
VAIHE 3) Vispaa kaurajauhot ja ripaus suolaa kiehuvaan puolukkamehuun ja anna kypsyä matalalla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5-10 minuuttia.
VAIHE 4) Anna puuron jäähtyä, lisää joukkoon psyllium ja vatkaa valmis puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Makeuta itsellesi riittävällä määrällä makeutta (voit käyttää makeutukseen esimerkiksi luomu hunajaa, omenasosetta, banaania, kookossokeria tms).