Mistä tietää, onko hän elämäsi rakkaus? – 5 merkkiä, että välillänne on jotain erityistä

Maaria Tommila Hidasta elämää blogitunniste

Hänen seuransa oli ihanan huumaavaa, mutta hänkään ei jäänyt. Ehkä hän oli järkivalinta, turvallinen tuttu vierellä, mutta hänestä et löytänyt rakastettua sittenkään. Ehkä katosit häneen totaalisesti, mutta sait vain haavoja.

Sitten on myös sellaista rakkautta, joka valtaa kaiken, mutta ei vie tilaa. Joka tuntuu suuremmalta kuin maailma, mutta mahtuu arjen pienimpiinkin yksityiskohtiin. Kaikissa pyörteissään ja käänteissään tämä rakkaus ei koskaan tarkoituksella satuta vaan on hellä. Se ei huuda omia mielipiteitään tai aja omaa etuaan, vaan kuuntelee, tulee kuulluksi, katsoo ja näkee. Se ei piiloudu itsenäisten julistusten taakse, eikä ripustaudu kahlitsevasti, vaan antautuu tarvitsevuuteen. Joskus tällainen rakkaus asettuu kahden ihmisen välille.

Mistä sitten tietää, että joku erityisen tuntuinen on se elämän rakkaus? Sillä ei ole merkitystä, kuinka kauan rakkaus kestää. Se voi kestää mullistavan hetken tai ihmiselämän, ehkä joskus toisinaan iäisyydenkin. Ehkä elämän rakkauksia voi olla useampiakin. Mutta luulen, että moni tunnistaa elämän varrelta ainakin yhden, aivan erityisen ihmissuhteen, joka opetti rakkaudesta kaikkein eniten ja muutti sinua ja häntä teiltä kysymättä.

Tässä muutama kohta, joista voi arvella, että kyseessä voi ehkä olla elämän rakkaus.

  1. Olet kuin kotonasi hänen kanssaan. Välillänne virtaa helppous. Hän ei vie tilaa, etkä sinä hänen tilaansa, mutta haluatte ehdottomasti olla samassa tilassa. Voit hengittää vapaasti hänen lähellään ja samoin hän sinun. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaiken ihmissuhteessa pitäisi solahtaa heti täysin vaivatta paikoilleen. On vain luonnollista, että toiseen tutustuminen ottaa myös aikaa. Tutustumisen aikana sinut valtaa kuitenkin alati vahvistuva rauha siitä, että tässä on hyvä olla sen sijaan, että mielesi täyttyisi syvenevistä epäilyksistä.
  2. Olet valmis jakamaan elämää toisen ihmisen kanssa. Sinulla on taitoa ottaa toinen ihminen huomioon sekä pitää kiinni omista rajoistasi. Osaat arvostaa toista ihmistä elämässäsi ja huolehtia sekä itsestäsi että suhteesta. Ymmärrät, että niin ihana lahja kuin rakkaus onkin, se usein vaatii myös huolenpitoa ja toisen huomioimista. Sekä tietenkin myös itsesi huomioimista, jotta et uhraudu liikaa ja vain katoa suhteeseen. Pystyt ylittämään pelkosi, sillä haluat kasvaa, jotta voitte olla yhdessä. Vanhoista vastoinkäymisistä ja sydäntä kaihertaneesta ikävästä tulee toisaalta yhdentekevää ja toisaalta voit nähdä, miten se kaikki on tuonut sinut hänen luokseen. Katseesi on suunnattu eteenpäin, sillä hänen kanssaan uskallat hypätä tulevaan.
  3. Teillä on yhteys. Molemmilla on halua ymmärtää toista, eikä tämän eteen tarvitse käydä tarpeettomia kamppailuja tai ihmetellä, onkohan toinen kiinnostunut sittenkään. Haluat tietää, mitä hän ajattelee, tuntee ja tarvitsee, niin kuin vastavuoroisesti hänkin. Et pelkää näyttää tunteitasi ja antaa niiden hiljalleen kasvaa toista kohtaan. Molemmilla on tahtoa olla paikalla ja kykyä olla läsnä. Asioiden ympärillä ei leiju turhaa kiirettä, mutta ei pakotettua vitkasteluakaan. Annat toisen olla se, kuka hän on ja kasvaa siksi, joksi hän on kasvamassa. Ja hän tekee sinulle samoin.
  4. Ei sitä aina tiedäkään. Rakkaus on riski, sillä asetumme haavoittuvaisiksi toisillemme. Emme tiedä, kauanko yhteistä aikaa on luvassa. Ei ole varmuutta siitä, tulemmeko kenties jälleen pettymään. Joskus pitää vain uskaltaa.
  5. Et vain voi sille mitään. Toki tunteensa voi sammuttaa ja joissain tapauksissa voi olla jopa viisaampaakin rakastaa jotakuta kaukaa etäisyyden päästä, jos suhde ei syystä tai toisesta ole tuntunut turvalliselta. Mutta silloin, kun asiat ovat kohdillaan, miksi et antaisi rakkaudelle tilaa tässä ja nyt? Jos toisen kanssa on hyvä ja helppo olla, keskinäistä kunnioitusta löytyy ja haluatte pitää huolta toisistanne, eikö silloin voi vain kiittää siitä, että rakkaus on valinnut teidät ja sen voi vaan antaa tapahtua?

Olen luonut rakkauden etsijän keskustelukortit sinulle, joka yhä uskot rakkauteen ja valitset kulkea sitä kohti ❤️ Kortit sopivat esimerkiksi treffeille uuden ihmisen kanssa, koti-iltoihin tutun rakkaan seurassa tai omiin rauhallisiin hetkiin. Tutustu kortteihin tästä.

P.s. Huomasithan, että Hidasta elämää -puodissa on juuri nyt maaliskuun ajan Osta 3 maksa 2 -korttitarjous.


Jos haluat lukea minusta ja ajatuksistani lisää, löydät minut somesta täältä.

Artikkelikuva: Pexels.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image