Resepti: Konjakilla höystetty porkkanakeitto

Porkkanalla on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Porkkanan kehutaan olevan avuksi psoriasikseen, osteoporoosin, sekä ryppyjen ehkäisyssä. Sen kerrotaan auttavan myös kaihiin, korkeaan kolesteroliin sekä ärtyvän suolen oireyhtymään.

Porkkana sisältää paljon luonnollista beetakaroteenia, joka on A-vitamiinin esiaste. Beetakaroteenilla on positiivinen vaikutus ihon ja limakalvojen hyvinvointiin. Sillä on myös tärkeä tehtävä luiden uudistumisprosessissa ja näin ollen se on omiaan ehkäisemään osteoporoosia. Vatsavaivaisena olen huomannut keitetyn porkkanan rauhoittavan myös ruoansulatuskanavaa. Porkkanalla on positiivinen vaikutus kolesteroliin. Sen sisältämä pektiinikuitu ilmeisesti kiinnittyy vatsassa sappinesteeseen ja auttaa näin poistamaan elimistöstä kolesterolia. Eräään Skottitutkimuksen mukaan 2 porkkanaa päivässä (kolmen viikon ajan) laski koehenkilöiden kolesterolia huimat 10 – 20 prosenttia!

Konjakilla höystetty porkkanakeitto

750 g porkkanaa

4 dl vettä

1 tl ruususuolaa

2 rkl voita

2 rkl pieneksi silputtua sipulia

ripaus cayeennepippuria

ripaus mustapippuria

1 rkl maissijauhoa

2,5 dl kasvislientä (tai myös pelkkä vesi ja 1 tl yrttisuolaa käy)

3 rkl ranskankermaa

1 ½ rkl konjakkia (voi jättää myös pois, tai korvata esim. sitruunalla)

Päälle silputtua persiljaa

Laita kattilaan vesi, suola ja pilkotut porkkanat ja anna kiehua, kunnes porkkanat ovat pehmentyneet. Kuullota sillä aikaa hienoksi silputtu sipuli voissa. Lisää pippurit ja maissijauho ja paista hetki. Lisää lopuksi kasvisliemi, ranskankerma ja konjakki. Sekoita keitetyt porkkanat (keitinliemen kera) muiden aineiden kanssa ja soseuta tehosekoittimella tasaiseksi. Hauduta keittoa lopuksi miedolla lämmöllä vielä hetki. Jos haluat oikein samettisen pehmeää keittoa, niin praseeraa sose siivilän läpi. Tarjoile lämmin keitto silputun persiljan kera.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image