Näin kesäisen luonnon värit vaikuttavat mielialaasi ja hyvinvointiisi

Nimittäin väriterapiaa. Väriterapiaa ovat käyttäneet vanhastaan kiinalaiset, intialaiset, kreikkalaiset, intiaanit ja egyptiläiset. Muinaisista ajoista nykypäivään värien vaikutusta on kokeiltu ja tutkittu paljon. Uusimpien tutkimusten mukaan ihminen ei itse asiassa näe väriä vaan tuntee sen.

Metsät, puutarhat ja muu luonto on juuri nyt täynnä väriterapiaa. Aiemmin jo käsiteltiin luonnon päävärin, vihreän, stressiä lievittävää vaikutusta (arikkelin voi lukea tästä). Tässä kuvia, joita voit käyttää terapeutteina vaikka työpäivän aikana.

ORANSSI: Oranssi parantaa henkisiä kykyjä, iloisuutta ja lisää happea aivoissa. Näin ollen oranssilla hoidetaan elämänväsymystä, lihaskramppeja ja ruoansulatusta. Liika oranssi saattaa väsyttää, vaalea oranssi sen sijaan auttaa uupumukseen.

VIOLETTI: Violetti alentaa verenpainetta ja vähentää ruokahalua, ja sillä voidaan hoitaa esimerkiksi päänahan sairauksia, migreeniä, kasvaimia ja aivotärähdyksiä. Violetti auttaa fyysisen kivun lisäksi henkiseen kipuun. Violetilla on puhdistava, tasapainoittava ja rauhoittava vaikutus, se tuudittaa hyvään uneen.

KELTAINEN: Keltainen parantaa keskittymiskykyä, hieroo älynystyröitä ja selvittää ajatukset. Se lisää myös energiaa ja stressinsietokykyä. Keltainen on siis täydellinen työhuoneen väriksi. Keltaisen kaipuu saattaa kieliä työuupumuksesta. Keltaisella hoidetaan useita vatsavaivoja ja esimerkiksi ihottumaa. Se myös poistaa kuona-aineita kehosta.

VAALEANPUNAINEN: Vaaleanpunainen rauhoittaa ja lisää hellyydentunteita. Sitä on siis käytetty vähentämään aggressiota. Vaaleanpunainen saattaa myös vähentää ruokahalua.

SININEN: Sininen vähentää verenpainetta, auttaa keskittymään ja rauhoittaa. Se hidastaa hengitystä ja pulssia, ja sininen saa ajankulun tuntumaan hitaammalta ja ihmiset puhumaan hiljempaa. Vaaleansininen lisää luovuutta ja tehostaa toimintaa.

Lähde:

Coloria.net

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image