Näin kesäisen luonnon värit vaikuttavat mielialaasi ja hyvinvointiisi

Nimittäin väriterapiaa. Väriterapiaa ovat käyttäneet vanhastaan kiinalaiset, intialaiset, kreikkalaiset, intiaanit ja egyptiläiset. Muinaisista ajoista nykypäivään värien vaikutusta on kokeiltu ja tutkittu paljon. Uusimpien tutkimusten mukaan ihminen ei itse asiassa näe väriä vaan tuntee sen.

Metsät, puutarhat ja muu luonto on juuri nyt täynnä väriterapiaa. Aiemmin jo käsiteltiin luonnon päävärin, vihreän, stressiä lievittävää vaikutusta (arikkelin voi lukea tästä). Tässä kuvia, joita voit käyttää terapeutteina vaikka työpäivän aikana.

ORANSSI: Oranssi parantaa henkisiä kykyjä, iloisuutta ja lisää happea aivoissa. Näin ollen oranssilla hoidetaan elämänväsymystä, lihaskramppeja ja ruoansulatusta. Liika oranssi saattaa väsyttää, vaalea oranssi sen sijaan auttaa uupumukseen.

VIOLETTI: Violetti alentaa verenpainetta ja vähentää ruokahalua, ja sillä voidaan hoitaa esimerkiksi päänahan sairauksia, migreeniä, kasvaimia ja aivotärähdyksiä. Violetti auttaa fyysisen kivun lisäksi henkiseen kipuun. Violetilla on puhdistava, tasapainoittava ja rauhoittava vaikutus, se tuudittaa hyvään uneen.

KELTAINEN: Keltainen parantaa keskittymiskykyä, hieroo älynystyröitä ja selvittää ajatukset. Se lisää myös energiaa ja stressinsietokykyä. Keltainen on siis täydellinen työhuoneen väriksi. Keltaisen kaipuu saattaa kieliä työuupumuksesta. Keltaisella hoidetaan useita vatsavaivoja ja esimerkiksi ihottumaa. Se myös poistaa kuona-aineita kehosta.

VAALEANPUNAINEN: Vaaleanpunainen rauhoittaa ja lisää hellyydentunteita. Sitä on siis käytetty vähentämään aggressiota. Vaaleanpunainen saattaa myös vähentää ruokahalua.

SININEN: Sininen vähentää verenpainetta, auttaa keskittymään ja rauhoittaa. Se hidastaa hengitystä ja pulssia, ja sininen saa ajankulun tuntumaan hitaammalta ja ihmiset puhumaan hiljempaa. Vaaleansininen lisää luovuutta ja tehostaa toimintaa.

Lähde:

Coloria.net

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image