Kun haluat rentoutua, hanki lähellesi jotain vihreää – 5 tapaa käyttää vihreää väriä helpottamaan stressiä

Tutkimusten mukaan väreillä on suuria vaikutuksia olotilaamme. Esimerkiksi punaisella värillä on energisoiva vaikutus, keltainen parantaa keskittymiskykyä  ja vaaleanpunainen lisää hellyydentunteita.

Vihreä puolestaan auttaa ihmisiä rentoutumaan. Vihreä väri vähentää jännittyneisyyttä ja stressiä, ja se helpottaa henkisessä väsymyksessä. Väriterapiassa vihreää käytetään shokkitilanteissa ja unettomuuden hoidossa. Jos inhoat vihreää, se saattaa kieliä siitä, että arkielämä ei kiinnosta.

Näin käytät vihreää lievittämään stressiä:

  1. Hae väriterapiaa luonnosta, se on kohta täynnä rauhoittavaa vihreää väriä. Kun olet uupunut tai stressaantunut työpäivän aikana tai sen jälkeen, hakeudu hetkeksi metsään, puistoon tai puutarhaan. Anna vihreyden vallata tila ja ota vastaan luonnon rauhoittava vaikutus.
  2. Maalaa makuuhuoneen seinä harmonisella vihreällä tai tuo isoja pintoja vihreitä tekstiilejä. Lepohuoneen sisustuksessa vihreä tuo tilaan toivoa, hellyyttä ja turvallista varmuutta. Vihreä tila on tyyni ja rauhoittava.
  3. Tuo makuuhuoneeseen kuvia vihreistä kasveista. Jätä kuitenkin oikeat kukat muihin huoneisiin, sillä kasvit hengittävät öisin happea sisään ja hiilidioksidia ulos, jolloin nukkujat kamppailevat kasvien kanssa hapesta.
  4. Tuo työtilaan kukkia. Kukat rauhoittavat päivisin tilaa ja mieltä sekä puhdistavat ilmaa. Kun tarvitset lyhyen pysähdyksen työpäivän keskellä, kastele kukkaa silmääsi miellyttävällä vesikannulla. Keskity vain kukan kasteluun ja havainnoi, miltä kukka näyttää ja miltä kastelu tuntuu. Tunne miten vesi ravitsee kasvia ja kasvi sinua.
  5. Laita tietokoneen näytölle luontokuva tai otos omasta puutarhasta. Pysähdy aina välillä katsomaan kuvaa yhden sisäänhengityksen ja yhden uloshengityksen ajaksi. Tämä on aika (noin 8–10 sekuntia), jonka ihminen pystyy käsittämään nykyhetkeksi. Eli tuon hetken ajan olet läsnä siinä hetkessä ottaen vastaan vihreän voiman.

Muita rauhoittavia värejä ovat: vaaleanpunainen, vaalea violetti ja tummansininen.

Lue lisää värien vaikutuksesta ihmiseen tästä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image