Kun haluat rentoutua, hanki lähellesi jotain vihreää – 5 tapaa käyttää vihreää väriä helpottamaan stressiä

Tutkimusten mukaan väreillä on suuria vaikutuksia olotilaamme. Esimerkiksi punaisella värillä on energisoiva vaikutus, keltainen parantaa keskittymiskykyä  ja vaaleanpunainen lisää hellyydentunteita.

Vihreä puolestaan auttaa ihmisiä rentoutumaan. Vihreä väri vähentää jännittyneisyyttä ja stressiä, ja se helpottaa henkisessä väsymyksessä. Väriterapiassa vihreää käytetään shokkitilanteissa ja unettomuuden hoidossa. Jos inhoat vihreää, se saattaa kieliä siitä, että arkielämä ei kiinnosta.

Näin käytät vihreää lievittämään stressiä:

  1. Hae väriterapiaa luonnosta, se on kohta täynnä rauhoittavaa vihreää väriä. Kun olet uupunut tai stressaantunut työpäivän aikana tai sen jälkeen, hakeudu hetkeksi metsään, puistoon tai puutarhaan. Anna vihreyden vallata tila ja ota vastaan luonnon rauhoittava vaikutus.
  2. Maalaa makuuhuoneen seinä harmonisella vihreällä tai tuo isoja pintoja vihreitä tekstiilejä. Lepohuoneen sisustuksessa vihreä tuo tilaan toivoa, hellyyttä ja turvallista varmuutta. Vihreä tila on tyyni ja rauhoittava.
  3. Tuo makuuhuoneeseen kuvia vihreistä kasveista. Jätä kuitenkin oikeat kukat muihin huoneisiin, sillä kasvit hengittävät öisin happea sisään ja hiilidioksidia ulos, jolloin nukkujat kamppailevat kasvien kanssa hapesta.
  4. Tuo työtilaan kukkia. Kukat rauhoittavat päivisin tilaa ja mieltä sekä puhdistavat ilmaa. Kun tarvitset lyhyen pysähdyksen työpäivän keskellä, kastele kukkaa silmääsi miellyttävällä vesikannulla. Keskity vain kukan kasteluun ja havainnoi, miltä kukka näyttää ja miltä kastelu tuntuu. Tunne miten vesi ravitsee kasvia ja kasvi sinua.
  5. Laita tietokoneen näytölle luontokuva tai otos omasta puutarhasta. Pysähdy aina välillä katsomaan kuvaa yhden sisäänhengityksen ja yhden uloshengityksen ajaksi. Tämä on aika (noin 8–10 sekuntia), jonka ihminen pystyy käsittämään nykyhetkeksi. Eli tuon hetken ajan olet läsnä siinä hetkessä ottaen vastaan vihreän voiman.

Muita rauhoittavia värejä ovat: vaaleanpunainen, vaalea violetti ja tummansininen.

Lue lisää värien vaikutuksesta ihmiseen tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image