Osaatko sinä käyttää arjen supervoimia?

Kuopus ei halua tänä aamuna puuroa tai suostu laittamaan hänelle valitsemiani vaatteita päälle. En ole muistanut ostaa keskimmäisen eskariretkelle eväitä, eivätkä porkkananpalat selvästi vastaa hänen toiveitaan. Esikoinen ei löydä takkiaan, itse asiassa koko reppu on hukassa.

Jaahas, kissa on oksentanut lattialle. Meidän pitäisi jo mennä, mutta toisaalta autonavaimetkin ovat hukassa. Taitaa olla maanantai.

Arjen keskellä voi olla kohtalaisen vaikea muistaa, millaisia supervoimia meillä jokaisella on. Toisaalta, jos elämä olisi vaan seesteistä, ei supervoimia edes tarvittaisi.

~ ~

Joogan käsityksen mukaan olemme sieluja keskellä ihmiskokemusta – emme siis ihmisiä, joilla on henkisiä kokemuksia.

Puhe sielusta kuulostaa monen korviin uskonnolliselta. Se ei kuitenkaan välttämättä ole uskonnollista, mutta henkistä se on. Pohjimmiltaan olemme siis henkisiä olentoja.

Kissan oksennusta siivotessaan sitä harvoin muistaa omaa henkisyyttään. Vaikka todellisuudessa se on ihan yhtä hyvä harjoitus kuin seesteinen meditaatiohetki. Siksi puhun mielelläni ”arkielämän joogasta”.

Juuri kissan oksennusta siivotessa on erinomainen hetki tarkkailla itseään ja tulla tietoiseksi omista reaktioistaan.

~ ~

Joogaa harjoitetaan juuri tietoisuuden ja itsetuntemuksen kasvattamiseksi. Joogamatolla olosuhteet ovat kuin laboratoriossa: olemme sulkeneet tavallisen arjen ja monet ärsykkeet ulkopuolelle (aikaa itselle, rauhalliset olosuhteet, silmät kiinni…) niin että voimme keskittyä vain itseemme. Arjessa vaikeuskerroin hieman kasvaa.

Jos lattiaa pyyhkiessään onnistuu olemaan läsnä, voi mielen metelin takaa kuulla muutakin: sielun ääni kumpuaa vienona sydämestä.

Jos kuuntelemme jatkuvasti vain mielen hälinää, elämme automaattiasetuksilla. Vasta sielun viisauteen kiinnittyessämme meidän on mahdollista löytää itsemme ja tunnistaa oma polkumme. Eikä tämä ole kertaluonteinen oivallus vaan jatkuva prosessi.

Palaamme taas hengitykseen. On suorastaa klisee, että hengitämme samaa ilmaa. Mutta oletko koskaan ajatellut, että mitä jos sama ilma hengittääkin meitä?

Hengityksen kautta pääsemme yhteyteen oman henkemme kanssa. Ja sitä kautta olemme yhteydessä myös kaikkeen muuhun luomakunnassa. Hengitys on salainen yhteys supervoimiimme.

~ ~

Läsnäolo ja hengittäminen ei tarkoita vain vienoa rauhaa. Läsnäolo on myös tämänhetkisten tunteiden vastaanottamista ja hyväksymistä.

Lattia on siivottu kiukun avulla. Ärsytysenergia on tuonut päättäväisyyttä, selkeyttä ja kekseliäisyyttä toimiin: esikoinen saa laittaa siskonsa takin päälle. Porkkanat kelpaavatkin, kun ne on itse leikattu. Puuro menetteleekin hillosilmällä. Avaimet löytyvät autosta.

Supervoima intuitio löytää luovia ratkaisuja arjen kaaokseen, jos sitä malttaa kuunnella. Supervoima sinnikkyys auttaa ratkaisemaan yhden asian kerrallaan. Supervoima luottamus saa olon tuntumaan siunatulta keskellä kaaostakin.

Supervoimat löytyvät sielun yhteydestä, oivalluksesta, etten ole yhtä kuin mieleni tai kehoni, vaan minussa on jotakin paljon suurempaa.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image