Tee itse yllättävä omenahillo – tätä herkkua kannattaa kokeilla!


Kaupan tavalliset hillot ovat varsinaisia sokeripommeja. Esimerkiksi 1 kg omenasaaliiseen saatetaan lisätä jopa puoli kiloa silkkaa sokeria. Oi miksi? Ovathan hedelmät ja marjat jo luontaisesti ihanan makeita. Onnellisen kehon omenahillosta et saa sokeriähkyä. 

Omenasato on nyt parhaimmillaan. Kehittelinkin sinulle 3 terveellistä omenareseptiä. Ensimmäinen resepti on vinkki omenoiden säilömiseen ja samalla se toimii herkullisena raaka-aineena tulevissa resepteissä. Valmista siis tätä omenahilloa jo nyt jääkaappiin odottelemaan. Näin yksi työvaihe tulevissa resepteissä on jo tehtynä.

Kaupan tavalliset hillot ovat varsinaisia sokeripommeja. Esimerkiksi 1 kg omenasaaliiseen saatetaan lisätä jopa puoli kiloa silkkaa sokeria. Oi miksi? Ovathan hedelmät ja marjat jo luontaisestikin ihanan makeita.

Tätä omenahilloa voit huoletta lusikoida suuhun ihan sellaisenaan. Tai lisätä puuron, jogurtin tai rahkan päälle. Hillo toimii täydellisesti terveellisempänä lisukkeena myös vaikkapa lättyjen ja pannukakkujen päällä. Omenahilloa voit käyttää myös lisämakeutena monissa leivontaresepteissä.

Jos makunystyräsi kaipaavat omenoiden luontaista makeutta makeampaa hilloa, niin kokeile ravinnerikasta kookossokeria. Kookossokerilla on alhainen glykeeminen indeksi, eli se ei nosta verensokeria yhtä voimakkaasti kuin valkoinen puhdistettu sokeri. Kookossokeri on myös ekologinen valinta, sillä kookospalmusta saadaan palmusokerin lisäksi paljon muitakin käyttökelpoisia ainesosia. Aloita makeuttaminen hiljalleen pienellä määrällä ja maistele seosta. Omenasoseen hyytelöittämisen, tiiviimpään, hillomaiseen muotoon, hoitavat chia-siemenet. Mitä enemmän käytät chia-siemeniä, sen tiiviimpi hillostasi tulee.

DSC_0397

 

TERVEELLISEMPI OMENAHILLO

Noin 6–8 kotimaista omenaa (voit huoletta jättää kotimaisiin pestyihin omenoihin kuoret päälle. Näin saat hilloosi kauniin värin sekä samalla lisättyä sen kuitupitoisuutta)

1 tl luomu ceyloninkanelia 

0,5 tl Bourbon Vaniljajauhetta

pieni ripaus Himalajan Kristallisuolaa

noin 2 rkl Chia-siemeniä

(lisämakeutta kookossokerilla)

VAIHE 1) Pese ja viipaloi omenat.

VAIHE 2) Lado omenaviipaleet kattilaan, jossa on tilkka vettä ja kiehauta ne pehmeiksi. (Kattilassa tulee olla vettä sen verran, että omenaviipaleet peittyvät juuri ja juuri veden alle.) Valuta keitinvettä pois kattilasta, jättäen kuitenkin noin 1 cm verran nestettä kattilan pohjalle.

VAIHE 3) Soseuta omenat ja lisää loput mausteet. Maista sosetta ja lisää halutessasi makeutta. Anna seoksen kuplia pari kertaa hellalla ja purkita lasipurkkeihin tai suoraan pakasterasioihin.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image