Meditointi on alitajunnan roskien pois viemistä – 11 syytä, miksi jokaisen kannattaisi opetella meditoimaan

11 syytä, miksi jokaisen kannattaisi opetella meditoimaan.

 1.  Alitajunnan roskakuski. Jo muutaman minuutin päivittäinen meditaatioharjoittelu puhdistaa alitajunnan sopukoita ja mahdollistaa elämän virtauksen. Tuoreilla ajatuksilla, tavoilla ja energialla on tilaa virrata sisään.
 2. Neutraali mieli. Meditointi tekee mielen kirkkaammaksi ja auttaa suhtautumaan asioihin neutraalin joogisen mielen kautta.
 3. Parempi keskittyminen. Meditaatio on keskittymistä. (Se ei siis ole silmät kiinni istumista.) Meditaatio tarkoittaa, että mitä tahansa oletkin tekemässä, olet todella tekemässä sitä.
 4. Tyhjä tila. Jos hiljaiset hetket täyttää televisio tai tietokone, eivät aivot saa tarvitsemaansa lepoa tai mieli rauhaa. Siksi tietoiselle meditaatioharjoittelulle on tässä ajassa enemmän tilausta kuin ennen.
 5. Kasvava tietoisuus. Keskittyminen kasvattaa tietoisuutta. Meditaation avulla voi muun muassa vähentää pelkoa, itsekkyyttä, epäjohdonmukaisuutta ja päättämättömyyttä sekä tuoda elämään enemmän armoa, sitoutumista ja tavoitteiden saavuttamista.
 6. Tunteiden salliminen. Meditointi kasvattaa kykyä selvitä tunteiden aiheuttamista myrskyistä.
 7. Itsensä tunteminen. Meditointi yksinkertaisesti helpottaa ”oman paikkansa löytämistä”. Se auttaa päästämään irti alitajuisista tavoista ja tuntemaan sisäistä rauhaa ja tekee näin maailmasta paremman paikan elää.
 8. Mielen kouluttaminen. Meditointi harjoittaa mieltä, joka on joogan oppien mukaan olemassa sielun palvelemiseksi. Monella meistä mieli kuitenkin hihkuu ja hyppii asiasta toiseen kuin villi apina.
 9. Luottamus intuitioon. Kun mieli oppii palvelemaan sielua, toimii intuitio vahvana ja elämä on makea virtaus, jossa asiat tulevat luokse sen sijaan että niiden perässä täytyisi juosta. Elämä on onnellista ja rentoa ilman turhaa hötkyilyä.
 10. Tilaisuus oppia. Meditaation arvo on sen tekemisessä. Tulokset kannattaa unohtaa ja keskittyä vain nykyhetkeen. Aina läsnäoloa ei meditoidessa tunne, mutta silti meditaatio kannattaa tehdä. Mitä tahansa meditaation aikana tapahtuu, on henkilökohtaista oppimista.
 11. Syvä rauha. Mieli rauhoittuu meditaation aikana, kun hyväksyy kehon tuntemukset. Kun pitää tietoisuuden mukana, tarkkailee mitä itsessä tapahtuu eikä reagoi, saa tuntemuksiin etäisyyttä. Samalla hiljainen aika yksittäisten ajatusten välissä kasvaa. Vähitellen tämä aika pitenee ja johtaa meditatiiviseen, värähtelevään hiljaisuuteen.

Kuulostaa hyvälle, mutta kuinka meditoimisen voi aloittaa? Voit lukea lisää tekstistä Meditaatio muuttaa tylsyyden pyhyydeksi.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image