Kerää murusia, ole kullanmurunen itsellesi

Kun ulkopuolinen maailma tuntuu vaativan liikaa, alkaa oma sisäinen puhekin vähitellen muuttua synkeäksi, jopa mustaksi. Menestymiset ja onnistumiset ovat jotain suurta, joka pienelle ihmiselle – tuskin omassa arjessaan selviävälle – on tavoittamatonta. Vai onko?

Psykoterapiaan perehtynyt Tiina Tikkanen (mm. Psykoterapiaopas – monta tietä itsetuntemukseen ja iloon, WSOY 1998) on julkaisut hyvinvoinnin työkirjan Minä kullanmurunen (omakustanne 2011), jonka mukaan todelliset onnistumiset ovat pieniä murusia, kykyjä.

Tikkasen kehittämä terapian tukimetodi on yksinkertainen ja konkreettinen: kyvyistä saa sujauttaa lasikulhoon pieniä värikkäitä kiven murusia (niitä, joita myydään askartelukaupassa). Murusia saa erilaisista kyvyistä:

Vihreillä kivillä kiität itseäsi kyvystä haistaa, maistaa, nähdä, kuulla ja koskettaa.

Sinisillä kivillä juhlit hetkiä, jolloin pystyt tavoittamaan yhteyden toiseen ihmiseen.

Valkeat kivet ovat maamerkkejä erilaisista tavoista, joilla pystyt hellimään itseäsi.

Oransseilla kivillä palkitset itseäsi kyvyistä tuntea monenlaisia tunteita.

Aniliinit kivet antavat inulle lisävoimaa ja napsahtavat purkkiin sen kunniaksi, että löydät tilanteeseesi uusia näkökulmia.

Murustelutekniikan avulla pienistä positiivisista huomiosta alkaa konkreettisesti ja silmin havaittavasti kertyä iso värikäs kasa. Vaikka aluksi suuri tuntui tavoittamattomalta! Samalla kun värikäs malja täyttyy, sisäinen äänikin muuttuu värikkäämmäksi. Ja näin muukin maailma alkaa näyttäytyä väreissä.

”Tiedät, että sinussa on kykyä nähdä asioiden aurinkoista puolta, voimaa nauttia, selviytyä elämästä ja antaa toisille tärkeitä asioita”, Tikkanen kirjoittaa työkirjan ohjeita seuranneille. Kukapa meistä ei haluaisi tietää jotain näin arvokasta?

”Pystyit valonsäteen nappaamaan kerran, pystyt siihen uudelleen.”

– – –

Tiina Tikkanen on opiskellut psykologiaa ja kartoittanut psykoterapioita kirjassaan Psykoterapiaopas – monta tietä itsetuntemukseen ja iloon. Tässä kirjassa hän kirjoittaa paitsi asiantuntijana myös vertaisena.

Tiina TikkanenMinä kullanmurunen – hyvinvoinnin työkirja, omakustanne 2011

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image