Kun kynä virtaa paperilla, siinä on ihmeellistä taikaa

Kun viisi vuotta sitten aloin toipua uupumuksesta, kävin kanavoijan luona. Hän sanoi, että kylläpä sinun sisälläsi on paljon asiaa tulossa ulos. “Kirjoitatko sinä?”, hän kysyi.

Kyllä minä kirjoitin, olin kirjoittanut aina. Journalistina ja kirjailijana työkseni, päiväkirjojen ystävänä salaisiin arkistoihini. Mutta en ollut koskaan kirjoittanut niin, että kirjoittaminen olisi aidosti hoitanut minua. Päiväkirjoissakin huomasin suodattavani sanojani, yritin kuulostaa viisaalta ja mietin jatkuvasti, mitä muut ajattelisivat, jos ajatukseni paljastuisivat.

Mutta uupuneena tunsin, että pääni oli täynnä vähemmän kauniita ajatuksia: sekavia mielikuvia, stressaavia odotuksia ja vaatimuksia, väsyttävää hälinää. Päätin, että tuo kuorma oli aika purkaa ja sumu hälventää ympäriltäni.

Yhtäkkiä tuntui siltä kuin tulppa olisi otettu pois tunteideni tieltä.

Seuraavan vuoden aikana kirjoitin ison pinon muistikirjoja kannesta kanteen. Purkauduin, valitin, päästin pihalle kaiken sen mitä olin kantanut mukanani. Kysyin itseltäni kysymyksiä enkä aina löytänyt niihin vastauksia, mutta jokaisen kirjoituskerran jälkeen jokin osa minusta tuntui kirkkaammalta ja kevyemmältä. Vähitellen alkoi helpottaa.

Vuotta myöhemmin aloin perehtyä siihen, miten kirjoittamisen avulla voi edistää ihmisen hyvinvointia. Tutkimuksia ja vastauksia löytyikin. Erityisesti kiinnostuin James Pennebakerin havainnoista: Alitajuisten asioiden piilottelu on ihmiselle stressin aihe, joka heikentää terveyttä ja jaksamista. Kun asiat pääsevät pintaan, olo vapautuu ja kevenee. Se heijastuu ratkaisevasti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Näiden oivallusten ja NLP-kouluttajataustani myötä syntyi ensimmäinen intuitiivisen kirjoittamisen verkkokurssini. Sittemmin kursseillani on ollut jo tuhansia ihmisiä.

Nyt päivänvalon on nähnyt ensimmäinen intuitiivisen kirjoittamisen tehtäväkirja. Löydä elämän taika – inspiraatiota sisäiselle matkalle auttaa tulemaan tietoiseksi ja vapautumaan rajoittavista uskomuksista, vanhojen tarinoiden taakoista sekä turhan tiukoista vaatimuksista itseään kohtaan. Siinä käydään samoja aiheita kuin varsinaisessa Löydä elämän taika -kirjassakin. Tehtäviin tarttuminen ei kuitenkaan edellytä aiemman kirjan lukemista.

Löydä elämän taika -tehtäväkirja sisältää yli sata kysymystä virikkeeksi kirjoittamiseen. Mukana on myös mielikuvaharjoituksia ja inspiroivia otsikoita. Tehtävien lomassa on sopivasti tilaa kirjoittamiseen.

Pääset kysymään itseltäsi samoja kysymyksiä, joita itse kävin läpi toipuessani uupumuksesta. Kysymyksiin ei kuitenkaan tarvitse vastata orjallisesti. Tarkoituksena on vain saada kirjoitusprosessi liikkeelle, tunteiden tulppa irrotettua, ja tunnistaa, missä olet menossa nyt.

Kauniilta ja viisaalta ei tarvitse kuulostaa eikä tekstin muodolla ole merkitystä! Kielioppisäännöt kehotan unohtamaan heti ensi metreillä. Vähitellen sivuista syntyy sinun näköisesi kirja, joka kertoo, missä olet menossa juuri nyt. Matkaan voit ottaa niin paljon aikaa kuin haluat ja tarvitset.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image