Suolaisen piirakan proteiininlähteenä toimii vaihteluksi myös kasvikset.
Piirakat. Nämä illanistujaisten ja syntymäpäiväjuhlien vakioherkut. On kinkkupiirakkaa, jauhelihapiirakkaa, kanapiirakkaa, lohipiirakkaa, mutta entäpä kasvispiirakka. No, lähdin kokeilemaan vaihteluksi kasvispiirakkaa, jossa on huomioitu samalla proteiinin tarve. Proteiinin lähteenä piirakassa toimivat vihreät linssit. Piirakkapohja puolestaan valmistuu tattarista ja riisijauhoista ja näin ollen se sopii loistavasti myös ruokayliherkille. Kehittele piirakkaan omat lempitäytteesi tai kokeile tätä kasvisversiota.
VEGEPIIRAKKAOHJE
PIIRAKKAPOHJA:
(ohjeesta tulee yksi iso uunipellillinen)
5 dl riisijauhoja
3 dl tattarijauhoja
2 rkl psylliumia
1,5 tl suolaa
1 dl sulaa kookosöljyä
3 dl vettä
PIIRAKKATÄYTE-EHDOTUS:
2 pkt aurinkokuivattuja tomaatteja
1 nippu tuoretta basilikaa
1-2 tölkkiä vihreitä linssejä
MUNA-KOOKOSMAITOSEOS:
1 tölkki kookosmaitoa
5 luomu kananmunaa
ripaus suolaa
1 tl currya
VAIHE 1) Mittaa kaikki piirakkapohjan aineet kulhoon ja pyöräytä ne sekaisin sähkövatkaimella. Kaada muruseos leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja tasoittele taikina kostein kämmenin tiiviisti uunipellin pohjille ja reunoille
VAIHE 2) Vatkaa yhteen kookosmaito, kananmunat, curry ja suola
VAIHE 3) Viipaloi kaikki täytteet ja tasoittele ne piirakkapohjan päälle kauttaaltaan. Kaada lopuksi muna-kookosmaitoseos tasaisesti täytteiden päälle
VAIHE 4) Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes muna-kookosmaito seos on hyytynyt ja piirakan pinta on saanut kauniin värin