3 yleistä harhaluuloa menestymisestä – Onnellisuus tulee ennen menestystä, ei vasta sen jälkeen

Moni kertoo tulevansa mindfulness-kurssille, koska on niin stressaantunut, että stressi näkyy jo fyysisinä oireina kehossa, muisti pätkii ja olo on ärtynyt ja väsynyt. He kertovat, kuinka kroppa sanoi sopimuksen irti. Keho pysäytti, kun ei itse tajunnut, kuinka stressaantunut oli.

Amerikkalaisen kyselytutkimuksen mukaan, joka tehtiin amerikkalaisia kuvaavassa ihmisryhmässä vuonna 2014 77% koki jatkuvasti fyysisiä oireita stressin takia ja 73% koki säännöllisesti psykologisia oireita stressin takia sekä 48% kertoi kärsivänsä uniongelmista stressin takia.

 

1. Ilman stressiä et menesty

Pysähdyn usein ihmetellen sen äärelle, kuinka meillä viisailla ihmisillä on uskomuksia siitä, että ilman stressiä ei voi menestyä tai saavuttaa asioita. Yritämme jatkuvasti tehdä enemmän ja uskottelemme itsellemme helposti, että ylikierroksilla eläminen kuuluu menestyneiden ihmisten elämään.

 

2. Kärsimys on ainoa tie menestykseen

On hyvin yleistä uskoa myös, että kärsimys on ainoa tie menestykseen ja sinnikkyys uupumukseen asti on menestyksen salaisuuksia. On totta, että sinnikkyys on yksi ihmisen luonteenvahvuuksista ja erittäin tarpeellinen, mutta sinnikkyyttä uupumukseen asti käyttäen kaikki energiansa keskittyen tavoitteeseensa ei ole tervettä sinnikkyyttä. ”Älä luovuta”, ”Suomalaisella Sisulla”, ”Jaksaa Jaksaa” ovat paljon viljeltyjä heittoja kulttuurissamme ja jopa ihailtuja sellaisia.

 

3. Älä lakkaa suorittamasta 

Uskotaan, että olemalla itselleen tiukin kriitikko pysyy varmasti ruodussa ja huomaa omat heikkoutensa. Näin keskittyy siihen, että asiat tulevat tehdyksi sataprosenttisesti ja pysyy kilpailukykyisenä.

 

Tällaiset menestyksen salaisuudet ovat itseasiassa todella ontuvia. Ehkä jotkut ihmiset saavuttavat menestyksensä näillä keinoin, mutta mikä on silloin menestyksen hinta?

Onnellisuus on menestyksen edeltäjä

Onnellisuustutkija ja psykologian tohtori Emma Seppälä kumoaa nämä kaikki uskomuksemme menestymisestä ja kertoo, että juuri nämä uskomuksemme saattavat olla menestymisemme ja onnellisuutemme esteinä. Ne estävät meitä antamasta parastamme.

 

Kun pidämme huolta omasta hyvinvoinnistamme ja jaksamisestamme, voimme olla onnellisia ja antaa parastamme. Onnellisuus ei ole menestyksen seuraus, vaan sen edeltäjä. Mindfulness on juuri näitä itsensä johtamisen taitoja – kykyä huomata, mikä oma vointi on juuri nyt ja siten tehdä korjaavia liikkeitä jo ennen kuin stressi pääsee krooniseksi. Mindfulness kehittää myös kykyä elää ja nauttia tästä hetkestä, kykyä vahvistaa positiivisia tunteita ja työskennellä taidokkaasti ongelmallisten ajatusten kuten murehtimisen tai märehtimisen kanssa. Mindfulness on hyvinvointitaito, joilla voi ennaltaehkäistä ja vähentää stressiä ja uupumista.

 

Lähde: The Happiness Track, Emma Seppälä (2016)

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image