Kvinoakulho on herkullinen lounasvaihtoehto, joka ilahduttaa kaikkia aistejasi

Ilahduta aisteja sekä hoida kehoa tällä herkullisella lounasvaihtoehdolla. Kvinoakulhon pirteät värit yhdistettynä sen terveellisiin ravintoarvoihin saavat kehosi huokailemaan onnesta.

Kulhoa maustaa kermaisen pehmeä hummus, joka valmistuu nopeasti tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Voit myös käyttää valmista hummusta myöhemmin vaikkapa leivän päällisenä tai dippikastikkeena vihannestikuille.

Hummuksen pääraaka-aine eli kikherneet ovat mainio kasviperäinen proteiininlähde, josta saat elimistöllesi herkullisen vitamiiniruiskeen muun muassa kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, rautaa, sinkkiä, mangaania, seleeniä ja folaattia.

VÄRIKÄS KVINOAKULHO

1,5 dl keitettyä kvinoaa (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)

1 dl hummusta

höyrytettyä parsaa

salaattia

porkkanaraastetta

avokadoviipaleita

kirsikkatomaatteja

gojimarjoja

jne..

HUMMUS OHJE:

noin 600 g valmiita kikherneitä

2 rkl tahinia eli seesamtahnaa

2 valkosipulin kynttä

2 tl juustokuminaa

noin 2 tl suolaa tai maun mukaan

1 luomu sitruunan mehu

VAIHE 1) Huuhtele käyttövalmiit kikherneet siivilässä. Yhdistä kaikki aineet ja pyöräytä massa huolellisesti sekaisin. Jos haluat notkeamman hummustahnan niin lisää massan joukkoon vettä sen verran, että koostumus on mieleinen. Maista tahnaa ja tarvittaessa lisäile suolaa tai muita mausteita.

VAIHE 2) Kokoa itsellesi mieleinen lounaskulho ja nauti jokaisesta suupalasta.

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image