Ajatuksista tekoihin

Kaikki lähtee ajatuksesta.

Tyytyväisyys omaan elämään, muutos, kasvu, onni ja jopa terveys ovat esimerkkejä asioista, joihin voimme omalla kohdallamme vaikuttaa. Hyvä elämä lähtee liikkeelle hyvin pienestä. Ajatus saa aikaan muutoksen yksilössä, kansakunnassa tai koko maailman tilassa.

Ihminen on orgaaninen kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ei ole samantekevää, millaisella polttoaineella pidän itseni käynnissä: mitä syön, miten hengitän, miten nukun tai millä kuormitan aivojani – millaisia ajatuksia päässäni liikkuu.

Kundaliinijoogafilosofiassa sanotaan ajatuksen muuttuvan sekunnin osassa tunteeksi, joka muuttuu kehollisiksi tuntemuksiksi, jotka saavat aikaan halun ja impulssin toimia tai reagoida. Tämä tapahtuu tiedostamatta ja niin lyhyessä hetkessä, että vasta myöhemmin jää pohtimaan ”mikä minuun oikein meni”.

Aivojen impulssi ajatuksesta muuttuu tunteeksi aivokuoressa, aivojen uloimmassa kerroksessa. Aivan sen alla sijaitsee hypotalamus, jossa tämä tunne saa nopeasti siihen kuuluvia fyysisiä tuntemuksia. Hartiat jännittyvät pelosta tai ärtymyksestä, leuka kiristyy, kulmat menevät kurttuun, kädet puuskaan tai hymy nousee silmiin ja huulille, posket punastuvat, kainalot hikoavat, kylmät väreet kulkevat selkäpiitä, vatsassa kouraisee, jalat menevät veteliksi…

Nämä fyysiset tuntemukset voivat laukaista muiston aiemmista samantyyppisistä kokemuksista ja tuoda pintaan jotakin kummallista ja vaikeasti ymmärrettävää: miksi minä taas reagoin näin?

(Tästä kirjoittaa myös Thomas Verny kirjassaan The Secret Life of the Unborn Child. Hän kertoo, kuinka odottavan äidin ajatukset tunteiden kautta vaikuttavat syntymättömään lapseen, itse asiassa jopa enemmän kuin lapsen syntymän jälkeiset tapahtumat.)

Tunteita ei voi ohittaa, ne on tunnettava, käytävä läpi ja vapautettava kehosta.  Muuten ne jäävät kytemään ja odottamaan sopivaa hetkeä päästä ulos. Useimmiten kehoon varastoituu sosiaalisesti vähemmän hyväksyttäviä tunteita kuten raivoa (jota aikuisen ei kenties ole soveliasta osoittaa tilanteessa kuin tilanteessa) tai vaikka surua (jota ihminen ei syystä tai toisesta kehtaa ilmaista juuri sillä hetkellä). Myös pelko, viha, katkeruus, kateus ja mustasukkaisuus varastoituvat herkästi. Pahimmillaan nämä tunteet sairastuttavan ihmisen fyysisesti, kuten muun muassa Deb Shapiro kirjoittaa kirjassaan Kehosi paljastaa mielesi.

Jos omia tunteitaan on painanut taka-alalle pitkään, ei niiden tunnistaminenkaan ihan helppoa ole. Tähän meistä jokaisella tosin on sisäänrakennettu taito, kunhan pysähtyy miettimään ja tunnustelemaan, mistä oikeasti on kyse. Addiktiot ovat tunteiden turruttamista. Ylensyöminen, sairaalloinen laihduttaminen, pelihimo, alkoholi- tai seksi-addiktio ovat oireita, joiden takaa todennäköisesti löytyy tukahdutettuja tunteita.

Asiat eivät tule eteemme sattumalta, sillä universumi on kokonainen ja täydellinen sellaisenaan. Ei ole olemassa mitään täydellisyyttä, johon pyrkiä. Muutos on silti jatkuvaa – johonkin suuntaan.

Oli muutoksen suunta mikä tahansa, vaatii se saman määrän energiaa. Voi päättää, katsooko mieluummin kohti valoa; onnellista, tervettä ja tyytyväistä elämää vai kulkeeko johonkin muuhun suuntaan. Ajatus ”rauhan puolesta” on merkittävästi erilainen kuin ”sotaa vastaan”. Jos haluaa elää pitkään ja terveesti, kannattaa ajatellakin elämän jatkuvan pitkään terveenä.

Miten ajatus muutetaan?

Harjoittelemalla ja päästämällä irti varastoituneesta kuonasta. Viemällä roskat ulos ja tuomalla uutta, innostavaa ja positiivisempaa energiaa sisään.

Tunteiden käsittelyyn ihmisillä on erilaisia tapoja. Jooga suosittaa alitajunnan puhdistamista meditaation avulla. Joku kirjoittaa päiväkirjaa tai keskustelee muulla tavoin itsensä kanssa, toinen harrastaa kestävyysurheilua tai pääsee fyysisesti irti esimerkiksi raivosta ravistelemalla itseään, huutamalla myrskyävälle merelle, lyömällä tyynyä. Joku visualisoi ja kiinnittää huomiota kehonsa tuntemuksiin ja pääsee sitä kautta alkulähteille. Toiselle toimivat positiiviset affirmaatiot tai innostava kirjallisuus.

Tunteilla on orgaaninen pohja: tunne-energia sitoo pranaa, elämän energiaa tiettyihin paikkoihin kehossa. Tunteilla on tietty, ennustettava tapa tulla esiin kehossa. Tunteet ovat elävä voima. Ne ovat sielun herkkyyttä. Ja syntyvät sinun ajatuksestasi.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image