Seksuaalinen nautinto on superruokaa keholle – se antaa voimaa ja saa meidät hehkumaan

Kun olin tulossa teini-ikään, äiti otti minut syliin ja muistutti siitä, että olen rakastettava juuri sellaisena kuin olen. Hän kertoi, kuinka ihanaa on kasvaa naiseksi ja että nyt, kun löydän yhä enemmän omaa seksuaaliseta voimaani, saan tutkia sitä rauhassa, olen turvassa ja se tulee olemaan suuri nautinnon lähde koko elämäni ajan.

Eipä tainnut äiti sanoa näin. Ei ollut tapana silloin, ja aika harvinaista taitaa olla vieläkin. Minä sain oppini miestenlehdistä, ja siellä ei kyllä naisen nautinnosta puhuttu. Nainen oli joko raastavan halun kohde tai kiimainen ämmä. Sanamuodot eivät olleet kovin runollisia.

Seksuaalinen halu ja nautinto ovat yhteydessä kykyyn nauttia ja haluta myös muilla elämän alueilla. Litra jäätelöä tai suklaalevy pitää syödä yksin ja salaa koska siinä on jotain hävettävää. Se kun on ”syntisen hyvää”. Omaa nautintoa ei saa näyttää muille.

Useimmat meistä opetettiin pelkäämään nautintoa jo lapsuudessa. Syystä tai toisesta se ei ollut sopivaa. Siipemme leikattiin. Meidät sopeutettiin yhteiskuntaan ja kulttuuriin, jossa on paljon seksuaalisuuteen, nautintoon ja haluun liittyviä huonoja uskomuksia, häpeää, syyllisyyttä ja tabuja. Suojellakseen meitä kehomme on voinut tulla tunnottomaksi tai halut ovat kadonneet.

Nautinnon voima

Oman nautinnon valitseminen on radikaali teko. Se on vallankumous. Se on oman voiman takaisin ottamista.

”Seksuaalinen ja sensuaalinen nautinto on superruokaa kehollesi, hermostolle ja soluille. Se saa sinut säteilemään ja se maadottaa sinut omaan voimaasi.”

Se, että naisen seksuaalisuutta ja nautintoa on vahvasti kontrolloitu, on suorassa yhteydessä siihen, että naisia on painettu alas poliittisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti. Seksuaalisen nautinnon kautta erittyvä dopamiini saa meidät tuntemaan itsemme itsevarmoiksi, ilmaisemaan mielipiteemme, asettamaan rajamme selkeästi sekä johtamaan itseämme ja muita selkeästi työelämässä.

Ei ole sattumaa että suurin osa masentuneista on naisia. Naiset yrittävät löytää omaa voimaansa puskemisen, suorittamisen ja tehokkuuden kautta – ja väsähtävät. On radikaalia tajuta, että naisen voima lähtee nautinnosta.

Nautinto kutsuu sinut rikkomaan sen pienen laatikon johon meidät on tungettu. Puhkaisemaan sen illuusion, jossa olemme hyväksyttyjä, kun olemme tuottavia ja kuluttavia kansalaisia. Kilttejä ja kuuliaisia, haluttomia naisia.

Kohti kukoistusta

Kun lähdemme kohti nautintoa ja kohti halujamme, meillä on nerokas sisäinen ohjaus, joka haluaa saada meidät tasapainoon ja kukoistamaan. Se nostaa automaattisesti pintaan kaiken häpeän, syyllisyyden ja traumat, jotka ovat kukoistuksemme tiellä. Nautinnon kanssa työskennellessä sukellamme heti ytimeen ja voimme poistaa syvätkin esteet kehosta ja mielestä. Nautinto myös motivoi meitä jatkamaan, koska muutos ei aina tapahdu käden käänteessä.

Nautinto ei ole itsekästä. Kun olemme kosketuksessa omaan nautintoomme, meidän on helpompi rakastaa, luoda upeita ihmissuhteita, tukea toisia vilpittömästi ja saavuttaa asioita joita haluamme elämässä. Sanoa ”kyllä” elämälle. 

Aarrekartta

Olemme kaikki saaneet käteemme omat ainutlaatuiset aarrekartat, kehon ja mielen. Voimme lähteä uteliaana tutkimaan, mitkä ovat omat syvimmät halumme ja mistä kaikesta voimme saada nautintoa. Elämä voi olla seikkailu.

”Minä ainakin haluan olla voimaa pursuava, elämää sykkivä, värisevä, säkenöivä, villi ja syvästi nauttiva nainen. Haluan olla Nautinnon Kuningatar.”

Kuva: Maria Kalmi photography

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image