Seksuaalinen nautinto on superruokaa keholle – se antaa voimaa ja saa meidät hehkumaan

Kun olin tulossa teini-ikään, äiti otti minut syliin ja muistutti siitä, että olen rakastettava juuri sellaisena kuin olen. Hän kertoi, kuinka ihanaa on kasvaa naiseksi ja että nyt, kun löydän yhä enemmän omaa seksuaaliseta voimaani, saan tutkia sitä rauhassa, olen turvassa ja se tulee olemaan suuri nautinnon lähde koko elämäni ajan.

Eipä tainnut äiti sanoa näin. Ei ollut tapana silloin, ja aika harvinaista taitaa olla vieläkin. Minä sain oppini miestenlehdistä, ja siellä ei kyllä naisen nautinnosta puhuttu. Nainen oli joko raastavan halun kohde tai kiimainen ämmä. Sanamuodot eivät olleet kovin runollisia.

Seksuaalinen halu ja nautinto ovat yhteydessä kykyyn nauttia ja haluta myös muilla elämän alueilla. Litra jäätelöä tai suklaalevy pitää syödä yksin ja salaa koska siinä on jotain hävettävää. Se kun on ”syntisen hyvää”. Omaa nautintoa ei saa näyttää muille.

Useimmat meistä opetettiin pelkäämään nautintoa jo lapsuudessa. Syystä tai toisesta se ei ollut sopivaa. Siipemme leikattiin. Meidät sopeutettiin yhteiskuntaan ja kulttuuriin, jossa on paljon seksuaalisuuteen, nautintoon ja haluun liittyviä huonoja uskomuksia, häpeää, syyllisyyttä ja tabuja. Suojellakseen meitä kehomme on voinut tulla tunnottomaksi tai halut ovat kadonneet.

Nautinnon voima

Oman nautinnon valitseminen on radikaali teko. Se on vallankumous. Se on oman voiman takaisin ottamista.

”Seksuaalinen ja sensuaalinen nautinto on superruokaa kehollesi, hermostolle ja soluille. Se saa sinut säteilemään ja se maadottaa sinut omaan voimaasi.”

Se, että naisen seksuaalisuutta ja nautintoa on vahvasti kontrolloitu, on suorassa yhteydessä siihen, että naisia on painettu alas poliittisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti. Seksuaalisen nautinnon kautta erittyvä dopamiini saa meidät tuntemaan itsemme itsevarmoiksi, ilmaisemaan mielipiteemme, asettamaan rajamme selkeästi sekä johtamaan itseämme ja muita selkeästi työelämässä.

Ei ole sattumaa että suurin osa masentuneista on naisia. Naiset yrittävät löytää omaa voimaansa puskemisen, suorittamisen ja tehokkuuden kautta – ja väsähtävät. On radikaalia tajuta, että naisen voima lähtee nautinnosta.

Nautinto kutsuu sinut rikkomaan sen pienen laatikon johon meidät on tungettu. Puhkaisemaan sen illuusion, jossa olemme hyväksyttyjä, kun olemme tuottavia ja kuluttavia kansalaisia. Kilttejä ja kuuliaisia, haluttomia naisia.

Kohti kukoistusta

Kun lähdemme kohti nautintoa ja kohti halujamme, meillä on nerokas sisäinen ohjaus, joka haluaa saada meidät tasapainoon ja kukoistamaan. Se nostaa automaattisesti pintaan kaiken häpeän, syyllisyyden ja traumat, jotka ovat kukoistuksemme tiellä. Nautinnon kanssa työskennellessä sukellamme heti ytimeen ja voimme poistaa syvätkin esteet kehosta ja mielestä. Nautinto myös motivoi meitä jatkamaan, koska muutos ei aina tapahdu käden käänteessä.

Nautinto ei ole itsekästä. Kun olemme kosketuksessa omaan nautintoomme, meidän on helpompi rakastaa, luoda upeita ihmissuhteita, tukea toisia vilpittömästi ja saavuttaa asioita joita haluamme elämässä. Sanoa ”kyllä” elämälle. 

Aarrekartta

Olemme kaikki saaneet käteemme omat ainutlaatuiset aarrekartat, kehon ja mielen. Voimme lähteä uteliaana tutkimaan, mitkä ovat omat syvimmät halumme ja mistä kaikesta voimme saada nautintoa. Elämä voi olla seikkailu.

“Minä ainakin haluan olla voimaa pursuava, elämää sykkivä, värisevä, säkenöivä, villi ja syvästi nauttiva nainen. Haluan olla Nautinnon Kuningatar.”

Kuva: Maria Kalmi photography

Naisen todelliset Kuningatar vuodet alkavat vaihdevuosina. Keski-ikäisen naisen voimasta, aistillisuudesta ja kukoistuksesta voit lukea uutuus kirjastani Hehkuvan naisen voimavuodet. Kirjassa on myös inspiroivia käytännön harjoituksia. Löydät sen täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image