”Seksi on sivuasia, kun kaipuu kohdistuu kosketukseen” – Seksityöntekijän 5 yllättävää huomiota

Mitä tapahtuu, kun espoolainen aviopari alkaa myydä seksiä? Mitä seksityö antaa palvelun tarjoajalle? Millaiset taidot tekevät ihmisestä hyvän seksityöntekijän? Mitä kaikkea seksityöntekijän ammattiin kuuluu? Tietokirjailija, seksologi, sukupuolentutkija ja seksityöntekijä Tiia Forsströmin Ammattirakastaja (Like 2019) vastaa näihin ja lukemattomiin muihin kysymyksiin.

Tämä kirja ei kerro ihmiskaupasta, järjestäytyneestä rikollisuudesta, itsetuhoisesta seksuaalikäyttäytymisestä, päihderiippuvaisten ihmisten hyväksikäytöstä tai lasten seksuaalisesta kaltoinkohtelusta. Tämä kirja kertoo seksityötä tekevistä aikuisista ihmisistä, jotka ovat alalla vapaasta tahdostaan.

Tässä 5 lainausta kirjasta Ammattirakastaja – näitä asioita et tiennyt seksityöstä.

1. Kaikkein tärkeintä on kohdatuksi tuleminen.

”Seksityöntekijän tapaamisessa on usein kaikkein tärkeintä kohdatuksi tuleminen. Harvinaiset fetissit herättävät ihmisessä joskus syvääkin häpeää, mutta myös tuiki tavalliset seksuaaliset halut riisuvat meidät hyvin alasti. Hyväksyvän katseen eteen pääseminen voi olla käänteentekevä kokemus niin kehosuhteen, erilaisten seksuaalisten toimintahäiriöiden kuin vaikkapa aikaisempien kurjien seksikokemusten yli pääsemisen kannalta. Tässä kohtaa suurin osa seksityöntekijöistä toimii vaistonvaraisesti hyvin samalla tavalla kuin ammattitaitoinen terapeutti: me otamme asiakkaan vastaan ja annamme hänelle luvan olla juuri sellainen kuin hän on – tarpeineen, toiveineen ja epävarmuuksineen. Kunhan hän käyttäytyy ihmisiksi.”

2. Moni seksityöntekijä suhtautuu työhönsä kunnianhimoisesti.

”Moni meistä käyttää paljon aikaa ammattitaidon ylläpitoon ja lisäämiseen, seksuaalisuuteen liittyvän tiedon ja erityistaitojen hankkimiseen ja erilaisten sessioiden ja roolileikkien suunnitteluun. Kehon pitämisen sekä terveenä että kauniina voi toki halutessaan mieltää vapaa-ajaksi, mutta voin tunnustaa, etten ikimaailmassa kävisi brassisokeroinnissa, jollei kyse olisi työvälineen huoltamisesta.”

3. Lämpimät kehut parantavat itsetuntoa.

”Parhaimmillaan seksityö kohottaa itsetuntoa. Tyytyväisten asiakkaiden antama palaute menee välillä aivan ihanalla tavalla överiksi. Kestävää myönteistä kehonkuvaa ei voi rakentaa pelkästään toisten ihmisten katseiden varaan, mutta päivästä toiseen jatkuva ihailu ja ylistäminen saattavat kyllä vaivihkaa muuttaa myös sitä tapaa, jolla ihminen katsoo itseään peilistä. Minunkin pienet rintani ja omituiset silmäni ovat saaneet viime vuosien aikana niin paljon niin lämpimiä kehuja, että tuntuisi jo vähän loukkaavalta olla palautteen antajien kanssa kovin rankasti eri mieltä.”

4. Monelle seksipalvelujen myyminen on lähes ainoa tai ainakin vähiten huono vaihtoehto.

”On myös ihmisiä, joille osa-aikainen ja vapaasti aikataulutettava työ on ainoa toimiva vaihtoehto. Seksipalveluiden myyminen on mahdollista monissa sellaisissa elämäntilanteissa, joissa muulla tavoin työllistyminen olisi todella hankalaa. Kollegoissani on eri tavoin vammaisia, vajaakuntoisia ja autismin kirjoon kuuluvia ihmisiä, opintojaan viimeisteleviä nuoria ja pienten lasten vanhempia. Osalle heistä seksityö on lähes ainoa tai ainakin vähiten huono vaihtoehto, osalle loistava – ja suurelle osalle jotain siltä väliltä. Sama pätee myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluviin ihmisiin, jotka ovat globaalisti katsottuna selkeästi yliedustettuja seksityöntekijöiden joukossa. Kun syrjintä sulkee tarpeeksi ovia laajemmilla työmarkkinoilla, saattaa seksin myyminen alkaa näyttää joko vähiten huonolta tai oikein hyvältä vaihtoehdolta.”

5. Ihminen saattaa varata ajan halailuun tai suukotteluun.

”On myös asiakkaita, joille rauhallinen läsnäolo on pääasia. Heidän kohtaamisensa vetää erityisen nöyräksi. He ovat ihmisiä, joiden elämästä puuttuu lohtua, läheisyyttä ja ihokontaktia. Seksi on sivuasia, kun kaipuu kohdistuu kosketukseen ylipäänsä. Osa näistä asiakkaista pyytää etukäteen anteeksi sitä, ettei ehkä edes halua seksiä. Ihminen saattaa varata ajan halailuun tai suukotteluun.”

Jäikö tämä teksti mietityttämään sinua? Tutustu Tiia Forsstörmin kirjaan ja lue lisää ammattirakastajan arjesta sellaisena kuin se hänen itsensä ja alalla toimivien kollegojensa näkökulmasta näyttäytyy. Kurkkaa kirja.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image