Pataleivät ovat mielestäni ihanan helppoja valmistaa. Käytännössä leivän ainekset vain sekoitetaan yhteen, taikina kohotetaan, laitetaan pataan ja uuni hoitaa loput. Tätä pataleipää ilahduttavat pirteät puolukkasattumat. Minusta leipä on parhaimmillaan juuri uunista tulleena. … Lue lisää
Avainsana: leivonta
Porkkanaiset aamiaismuffinit – superhelppo suolainen herkku aamiaispöytään tai brunssille
Rakastan porkkanaleivoksia. Tällä kertaa halusin kuitenkin suunnitella porkkanoista suolaisen version, joita on mukavaa mutustella uunituoreina aamiaispöydässä. Ohje on superhelppo. Sinun ei tarvitse muuta kuin sekoittaa kaikki aineet yhteen. Tämä on siis loistava resepti … Lue lisää
Piparkakut, jotka suorastaan rakastuivat pehmeään luumuvaahtoon
Joulunajan suosikkiherkku on ollut kautta aikojen ihanan mausteiset piparkakut. Olen vuosien saatossa kehitellyt valtavan herkullisen piparkakkutaikinan, joka on gluteeniton. Sen lisäksi himoitsin kokeilla tätä samaa reseptiä siten, että piparkakkuja ei olisi kyllästetty … Lue lisää
Ihan kuin mummon tekemä marjapiirakka mutta gluteenittomasti ja ilman valkoista sokeria
Kotimaiset marjat ovat todellista superruokaa parhaimmillaan. Nyt kun sesonki on parhaimmillaan nauti marjat tuoreina, säilö pakastimeen tai käytä ruoanlaitossa. Kotimaiset marjat ovat suorastaan vastustamattoman makeita ja ne sisältävät vain vähän energiaa. Ravitsemuksellisesti … Lue lisää
Vekkuli vegepiirakka – tämä ohje sopii loistavasti myös ruokayliherkille
Suolaisen piirakan proteiininlähteenä toimii vaihteluksi myös kasvikset. Piirakat. Nämä illanistujaisten ja syntymäpäiväjuhlien vakioherkut. On kinkkupiirakkaa, jauhelihapiirakkaa, kanapiirakkaa, lohipiirakkaa, mutta entäpä kasvispiirakka. No, lähdin kokeilemaan vaihteluksi kasvispiirakkaa, jossa on huomioitu samalla proteiinin tarve. … Lue lisää