Resepti: Hummus

Tein pitkästä aikaa Hummusta. Se jaksaa aina yllättää hyvällä maullaan. Tarjoilin sitä ystävilleni tsatsikin, salaatin ja yrttilihapullien kera. Hyvää ilmeisesti oli, koska mitään ei jäänyt. Hummuksen pääainesosassa kikherneissä on paljon proteiinia, joten varsinkin kasvisruokavaliota noudattaville se on hyvä tuttavuus.

Hummus on helppo valmistaa, vaikka isompikin määrä kerrallaan. Se säilyy hyvin jääkaapissa ja sitä voi käyttää lisukkeena ihan sellaisenaan tai vaikka alkuruokana tsatsikin ja oliivien kera. Se on myös hyvä voin korvike leivän päälle. Parhaimmillaan se on kuitenkin mielestäni falafelien tai mausteisten lihapullien lisukkeena.

Tämä resepti on suhteellisen suureen annokseen. Puolita se jos et halua syödä sitä montaa päivää.

Hummus

2 tlk luomu kikherneitä

½ dl sitruunamehua

½ dl oliiviöljyä

4 rkl tahinia

2 kynttä valkosipulia

1dl vettä

2 – 3 tl jeeraa, eli juustokuminaa

1 tl ruususuolaa

päälle oliiviöljyä + paprikajauhetta

Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Tarkista maku. Lisää suolaa/sitruunaa/valkosipulia/jeeraa omien mieltymyksiesi mukaan. Laita hummus kulhoon ja valuta päälle hiukan oliiviöljyä ja koristele paprikajauheella. Halutessasi voit ripotella päälle myös pinjansiemeniä. Nauti sellaisenaan alkuruokana tai esim. falafel- tai lihapullien, sekä tsatsikin kera.