Jos sinulla ei ole aikaa elämäsi tärkeille asioille, ovatko ne oikeasti sinulle tärkeitä?

Jokaisella meistä on oma totuutensa. Sinulla on arvosi eli asiat, joita pidät elämässä tärkeinä. Sinulla on identiteetti, käsitys omasta itsestäsi: kuka ja mikä sinä olet.

Voi kuitenkin olla, että sinulle tärkeät asiat ovat unohtuneet vuosien varrella jonnekin. Tai sitten et ole koskaan edes päässyt tutustumaan niihin, koska olet ajelehtinut muiden mukana, ulkoisten virtojen ohjaamana.

Ehkä joudut päivittäin toimimaan vastoin arvojasi. Ehkä suurin potentiaalisi on piilossa erilaisten roolien alla: tunnollinen äiti, ahkera pomo, kiltti tyttö, kova jätkä. Ehkä jokin osa sinusta ei koskaan pääse esiin. Yksi piilottaa herkkyytensä ja luovuutensa, toinen vahvuutensa ja rohkeutensa.

Kehosi ja mielesi pitävät sinun ja sydämesi salaisuuksia tiukasti piilossa. Syystä tai toisesta et osaa tai uskalla tuoda niitä pintaan. Ehkä et edes itse tiedä niiden olemassaolosta.

Jokaisella meistä on oikeus elää linjassa itsensä kanssa: tärkeimpien arvojensa mukaan, ainakin jollain tapaa omaa tarkoitustaan toteuttaen. Jokaisella meistä on vastuu siitä, että uskaltaa pitää arvoistaan kiinni. Jos aina sanot, ettei ole aikaa hyvinvoinnille, perheelle, liikunnalle tai levolle, ovatko ne silloin sinulle oikeasti tärkeitä? Ja jos ovat, mikä saa sinut jatkuvasti toimimaan toisin?

sisäiset ristiriidat

Jos joudut jatkuvasti toimimaan arvojasi vastaan, se syö sinua sisältä. Jos jokin osa sinusta jää jatkuvasti muiden roolien varjoon, se nakertaa uskallusta, luovuutta ja elinvoimaa. Et käytä koko potentiaaliasi. Jos piilotat itsestäsi tärkeimpiä puolia, olet vain puoliksi elossa. Et voi tuntea itseäsi kokonaiseksi ja vapaaksi.

Mutta kun kaivaudut itsessäsi pintaa syvemmälle, siirryt päivittäisistä puuhista kohti aidointa sinua, tulet tutuksi sen kanssa, mitä oikeasti olet. Kun tulet tietoiseksi uskomuksistasi, arvoistasi ja identiteetistäsi, voit lähteä tuomaan löytöjäsi arkeesi, kotiin, työhön ja ihmissuhteisiin, ja voit tehdä sen pieninä, sinun elämääsi sopivina annoksina.

Joka kerta kun tuot itsestäsi jonkun puolen esiin, vapautat jotain, joka on ollut vankina. Sinun ei tarvitse enää pidätellä itseäsi. Samalla vapautat energiaa, jolla olet pitänyt itseäsi piilossa. Voit antaa sielusi virrata vapaasti esiin. Olisiko jo aika uskaltaa?

Kuva: depositphotos.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image