Nämä 7 asiaa vaikuttavat merkittävästi siihen, koetko elämässäsi onnellisuutta vai et

Jokainen meistä haluaa olla onnellinen, tai vähintään vapaa kärsimyksestä. Tässä seitsemän asiaa, jotka vaikuttavat merkittävästi siihen, koetko onnellisuutta vai et.

1. Muistot

Onnelliset muistot elävät mielessämme pitkään – myös tunnemuistoina. Kun kohtaat uusia hetkiä elämässäsi, voi olla, että pyrit toistamaan muistojesi onnellisia hetkiä. Jos muistot linkittyvät vahvasti tiettyihin ihmisiin, tapahtumiin tai ikäkauteen, on mahdotonta palauttaa elämään noita onnellisuusankkureita. Kun kurkkaa ihmisten, tapahtumien tai tilanteiden taakse, omaan olotilaan, on helpompi irroittaa onnellisuus ulkoisista olosuhteista ja muistoista.

 

2. Kiitollisuus

Kiitollisuus ei ole seurausta onnellisuudesta, vaan onnellisuus on seurausta kiitollisuudesta. Kun opettaa aivoja huomioimaan elämässä hyviä asioita, voi kokea onnellisuutta pienistäkin asioista. Kiitollisuus auttaa myös luottamaan elämään, mikä on onnellisuuden perusta.

 

3. Läsnäolo

Kun keinuu tässä hetkessä luottavaisena kuin lapsi kehdossa, voi kokea, että kaikki on hyvin, olet turvassa ja voit luottaa. Läsnäolo saa aikaan seesteisyyden, jossa ei märehditä menneitä tai murehdita tulevaa, vaan keinutellaan täydellisessä tässä hetkessä ja annetaan sen avautua joka hetki uutena. Annetaan asioiden olla, miten ne ovat, eikä vängätä niitä sellaiseksi kuin haluaisimme niiden olevan. Läsnäolo on avain onnellisuuteen.

 

4. Koko tunneskaalan kohtaaminen

Onnellisuus ei ole ikuista auringonpaistetta, ilotulitusten räiskettä tai elämää, jossa kaikki on täydellisesti. Ihmisyyteen kuuluu koko tunneskaala, jossa on tunteita, jotka tuntuvat hyvältä ja tunteita, jotka eivät tunnu hyvältä. Onnellisuutta on se, kun luottaa, että vaikka tulee suru ja itku, ei ole mitään hätää – tunteelle on tilaa ja aikaa, siitä ei tarvitse päästä eroon. Surullisenakin voi olla olla onnellinen.

 

5. Sisäinen puhe ja itsensä rakastaminen

Yksi suurin asia, joka syö onnellisuutta, on se, että ohittaa omat tarpeet, toiveet ja lopuksi vielä puhuu itselleen rumasti. Jos myrkyttää itseään sisäisesti, käy koko ajan itsensä sisällä kamppailua: se, jonka pitäisi rakastaa ja helliä, ruoskii ja panettelee. Ainoa ihminen, jonka kanssa kuljet koko tämän elämäksi kuljetun matkan, olet sinä itse. Tee itsestäsi paras ystäväsi, johon luotat, jolle puhut kauniisti ja jota hellit – ihan jokainen päivä.

 

6. Yhteys muihin ihmisiin

Ennen kuin voi olla syvässä yhteydessä muihin, on löydettävä syvä yhteys itseenä. Kun tietää, miltä luottamus, kunnioitus ja rakkaus tuntuu, voi luoda samanlaisen suhteen muihin. Tutkimuksissa on havaittu, että yksi eniten ihmisen onnellisuuteen vaikuttavia asioita on luottamukselliset ihmissuhteet. Ei Facebook-kavereiden määrä, vaan niiden ihmisten määrä, joiden läsnäolo tekee sinulle hyvää. Kuinka ihanaa onkaan jakaa yhteinen kokemus jonkun toisen ihmisen kanssa tai luoda yhdessä jotain kaunista!

 

7. Merkityksellisyys

Mikä on elämäntarkoituksesi? Silloinkin, kun teet asioita tai vaikkapa työtä, joka ei tunnu ihan parhaalta mahdolliselta, tekemisessä voi olla olla oma sydämentehtävä mukana. Kun luottaa siihen, että omalla olemisella, omilla tekemisillä ja elämällä on merkitys, voi kokea onnellisuutta riippumatta siitä, missä on, mitä tekee tai mitä tapahtuu. Oman intohimon, sydämenpalon tai unelman seuraaminen on mahdollista, koska olemme syntyneet tänne elämään uniikkeina yksilöinä, jotka voivat aina valita sydämensä tien.


Ihastuttava kiitollisuuspäiväkirja löytyy verkkopuodistamme! Voit kirjoittaa kiitoksen aiheita ylös vaikka joka päivä.

Hidasta elämää kiitollisuuspäiväkirja

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image