Kiitä, kehu ja kannusta! — Toisen onnistumisten ja vahvuuksien sanoittaminen kohottaa myös omaa mielialaasi

Teen töitä ihmisten parissa ja saan paljon palautetta, josta suuri osa on rakentavaa. Hyvä niin, sillä kehittyäkseen tarvitsee vinkkejä, neuvoja ja uusia näkökulmia. Kuitenkin, tänään, tätä kirjoittaessani olen saanut useita kehuja ja kiitoksia. Vau, miten upealta se tuntuu — tätä oloa haluan jakaa muillekin!  Miksi kauniit sanat, kiitokset ja kukoitus jäävät murheiden ja haasteiden vallatessa taka-alalle? Tästä kokemuksesta voimaantuneena voin ainakin itse sanoa, että positiivisuus lisää positiivisuutta. Itsevarmassa ja iloisessa olotilassa haluaa jakaa samaa oloa muillekin. Omat pikkuongelmat jäävät toissijaiseksi, kun huomaa, miten kehuilla voi vaikuttaa itseensä ja muihin.

Kun huomaat ajattelevasi jostakusta myönteiseen sävyyn, sano se myös ääneen. Juuri sinun antamasi, pieneltäkin tuntuva, kehu voi kohentaa toisen mielialaa merkittävästi. En usko, että kukaan pahastuu hyvästä palautteesta. Vaikka ongelmatilanteista avoimesti puhuminen on tärkeää, sitäkin tärkeämpää on muistaa kertoa, mitä hyvää toisessa on. Usein myös ihmissuhteissa eteen tulevat haasteet olisi helpompi ratkoa ja selättää, kun muistetaan, mitä hyvää toisessa on ja mitä ovat ne asiat, joiden vuoksi toisesta haluaa pitää kiinni.

Jokainen ansaitsee kehuja ja kannustusta — millaisessa ympäristössä sinä elät?

Joskus ajatukset saattavat kääntyä nurinkurin ja kehu jätetään sanomatta, koska oma olo tunnetaan epävarmaksi toisen rinnalla. Tällaisessa tilanteessa olisi rohkeaa kertoa tuntemuksista ääneen, jolloin voi huomata, että oma ajatusmöykky on ollut aivan turha ja itseä sekä toista alentava. Toisen kehuminen nostattaa myös luottamusta itseen: vaikka minulla ei ole tuota taitoa, ominaisuutta tai hienoa vaatekappaletta, voin silti olla iloinen toisen puolesta ja kertoa sen ääneen.

Jos ympäristösi ei kannusta sinua eteenpäin vaan lannistaa pysäyttäen haaveilusi, kannattaa tilanteelle pyrkiä tekemään jotain. Jos mitään ei muuta, mikään ei tule muuttumaan. Muutos ei suoraan tarkoita ihmissuhteen päättämistä, vaan tilannetta voi muuttaa myös puhumalla ja omista tarpeista ja toiveista kertomalla. Vaatii rohkeutta pyytää kehuja ja kannustusta, mutta samalla näytät, että sinä haluat luoda kannustavan ja tsemppaavan ilmapiirin myös muita kohtaan.

Elämä ei tietenkään ole pelkkää positiivista pilvissä leijailua, ja eteen tulee ajanjaksoja, jolloin jo itsensä tsemppaaminen voi olla haastavaa. Kannustan sinua kuitenkin tsemppaamaan ja tukemaan, heittämään pieniä kehuja ilmoille aina, kun sinulla on siihen voimavaroja. Huomaat ehkä, että omakin olo kohenee toisen ilosta.

Saatko sinä usein kehuja? Muistatko toisinaan kehua ympärilläsi olevia?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image