Onnellisuutta on se, ettei joudu arpomaan jokaista valintaansa – Kun tuntee itsensä, tietää mihin on menossa

Suurin osa meistä haluaisi olla onnellisia; elää onnellista elämää, pitkään ja terveenä. Yllättävän harva on kuitenkin valmis näkemään vaivaa sen eteen, tai on edes pohtinut, mitä onnellisuus on. Millainen elämä olisi sinulle onnellista?

Minun mielestäni onnellisuus on tyytyväisyyttä. Tyytyväisyyttä siihen, mitä olen ja minne olen menossa. Onnellisuus on kykyä selvitä vastoinkäymisistä ja nähdä laajemmalle horisonttiin, päästää irti, oppia ja nauttia, uida elämän virrassa. Onnellisuus on rauhaa ja itseluottamusta jopa myrskynsilmässä.

Kundaliinijooga opettaa, että on jokaisen syntymäoikeus olla onnellinen. Meidän ei olisi pakko velloa pahassa olossa, epämääräisyydessä, neuvottomuudessa ja kaikenlaisessa mielen myllerryksessä.

Kundaliinijoogassa on myös yksinkertainen resepti onnellisuuteen: seitsemän onnen askelta. Yksi askel johtaa vääjäämättä toiseen eli oikeastaan onnellisuus on vain yhden pienen askeleen päässä.

Ensimmäinen onnen askel on sitoutuminen (1). Minulle tämä tieto toi melkoisen oivalluksen: niinpä, onnellisuus tulee tosiaan siitä, etten joudu arpomaan valintojani jatkuvasti. Teen päätöksiä sydämeeni ja elämään luottaen, ja sitten elän niiden mukaan.

Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö mielipide tai elämäntilanne voisi muuttua. Sitoutuminen ei ole pysähtynyttä, vaan tarkoittaa omaan elämäänsä, valintoihinsa, muutokseensa ja omaan itseensä sitoutumista, siis vastuun ottamista omasta elämästä. On hyvin tärkeä ymmärtää mitä on, jotta voi sitoutua siihen.

vuori_pieni

 

 

Näinä aikoina kaikki on mahdollista ja ruoho aina vihreämpää sillä toisella puolella. On aika helpottavaa huomata, että voin jättää valintojeni jatkuvan arvioinnin ja keskittyä eteenpäin kulkemiseen. Tämä pätee niin isoihin kuin pieniin asioihin. Ajatellaan nyt vaikka parisuhdetta: jos jokaisen riidan kohdalla uhkaa erolla, ei yhdessäolo voi olla kovin onnellista. Jos joka ilta arpoo erikseen, meneekö lenkille vai ei, tuhlaa energiaansa.

Sitoutuminen tuo luonnetta (2). Kun on sitoutunut ja seisoo päätöstensä takana, osaa sanoa kyllä tai ei. Jos muut eivät näe tai vaistoa sitoumustasi (joka heijastaa omia arvojasi), he eivät ymmärrä luonnettasi. Ihminen, jolla on luonne, on luotettava. Arvoihin pohjautuva luonne tuo arvostusta ja arvokkuutta (3), jolloin muut ihmiset kunnioittavat sinua automaattisesti ja sinua kuunnellaan.

Arvostus tuo jumalaisuutta (4), johon ihmiset luottavat ensisilmäyksellä. Se on säteilyä ja karismaa. Luottamus luo luottamusta, mikä poistaa pelon ja epäilyn: tiedän itse missä seison, enkä tarvitse välttämättä muiden hyväksyntää sille, en myöskään tarvitse muiden olevan samanlaisia kuin itse olen. Voin olla suvaitsevainen ja armollinen, sillä en koe muita uhkana.

Jumalaisuus tuokin juuri armoa (5). Kommunikoinnissani ei enää ole piiloagendaa ja samalla kuilu minun ja muiden väliltä poistuu. Armo tuo voimaa uhrautua (6) ilman että ego taistelee vastaan. Voi antaa itsestään ilman että menettää mitään, ei tarvitse aina vain lisää (mitään), eikä ego jatkuvasti esitä vaatimuksia. Tämä johtaa vääjäämättä onneen (7). Kun antaa pyyteettömästi, saa moninkertaisesti takaisin ja elämä virtaa makeana.

Tärkein askeleista on ensimmäinen, sillä ilman sitä ei pääse seuraaviin. Sitoutuminen on itsensä tuntemista ja sen selvittämistä, mikä omassa elämässä on pysyvää: millaiselle kivijalalle oman elämän päätökset pohjaavat? Arvoja meistä jokaisella nimittäin on ja elämme niiden mukaan, usein arvot vain kumpuavat alitajunnasta ja saavat välillä melkoista hämmennystä aikaan, koska eivät ole tietoisia. Itseensä kannattaa siis tutustua, kävi se sitten minkä tahansa tekniikan avulla. Mahdollisuuksia on vaikka kuinka: jooga, meditaatio, mindfulness, erilaiset terapiat, enneagrammi…

Oman tasapainonsa voi löytää, kun tuntee itsensä ja tietää minne on menossa. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa. Mahdollisuuksiin kannattaa tarttua juuri sillä hetkellä, pitäen arvonsa ja sitoutumisensa mielessä. Onnellisuus ei ole sellaista missä voitetaan väliaikaisesti, mutta hävitään pitkällä tähtäimellä.

Henkinen polku, elämä, on matka. Sitoutuminen on kuin alus, joka kuljettaa elämän laineilla eteenpäin. Yogi Bhajanin sanoin: sitoutuminen ei ole minkään alku, vaan se on itse loppu. Siitä aukeaa maailma.

Cherry_teksti

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image