Resepti: Tattitäytteiset paprikat

Syksy ja sienet ovat täällä taas! Nyt siis kannattaa viimeistään lähteä poimimaan nämä täysin ilmaiset luonnon omat ravintopommit säilöön. Monien sienien ravintoarvo on melko lähellä lihaa. Ne ovat aminohappokoostumukseltaan täydellistä proteiinia ilman turhia kaloreita. Vitamiinejakin niissä on – lähinnä B-ryhmän vitamiineja, mutta lajista riippuen myös D- ja C-vitamiinia löytyy. Sienten ravitsemuksellisesti tärkein ominaisuus on kuitenkin niiden suuri kivennäis- ja hivenaineainepitoisuus. Plussaa sienissä on lihaan verrattuna myös niiden runsas kuitupitoisuus. Ahkeraa sienestäjää vatsakin siis kiittää ja mikä parasta, metsästä saa hyvää energiaa syksyn pimeneviin iltoihin.

Voitatti on ihana raaka-aine, kun valmistustavan valitsee sille sopivaksi. Sen voinen, hiukan ”limainenkin” koostumus toimii erinomaisesti erilaisina täytteinä. Myös sellaisenaan voissa paistettuna se pääsee oikeuksiinsa. Voitatteja voi myös säilöä kuivattuna, jolloin sen maku itseasiassa vain voimistuu entisestään.

Voitatin maku on parhaimmillaan nuorena.  Kun keräät voitatteja, kannattaa niiden lakin limainen pinta poistaa jo metsässä. Näin helpotat perkaamista kotona.

Tässä resepti herkullisiin voitattitäytteisiin paprikoihin. Täyte toimii hyvin myös täytetyissä kesäkurpitsoissa tai vaikka omeletin täytteenä.

Voitattitäytteiset paprikat

2 – 3 paprikaa (koosta riippuen)

2 dl pilkottuja voitatteja (myös muut tatit käy)

1 punasipuli

2 kynttä valkosipulia

10 cm pala purjoa

1 rkl voita paistamiseen

muutama oksa tuoretta persiljaa

1 tl mustapippuria

ruususuolaa

¼ sitruunan mehu

ripaus intiaanisokeria tai hunajaa

1 – 2 dl keitettyä riisiä, hirssiä tai couscousia

3 rkl ranskankermaa (voi jättää haluessa poiskin)

80 g pala parmesania

1/2  dl juustoraastetta

Koverra paprikoista veitsellä siemenkodat pois ja laita odottamaan uunivuokaan. Paista kuivalla pannulla pilkotut voitatit niin, että niistä haihtuu hieman nestettä. Lisää voi, silputtu sipuli, sekä valkosipuli ja paista kunnes sipuli on kuullottunut. Lisää pilkottu purjo, pippuri, persiljasilppu, sekä suolaa makusi mukaan (muista että myös parmesanissa on suolaa). Paista muutama minuutti. Lisää lopuksi sitruunan mehu, maista ja tasapainota happo tarvittaessa ripauksella intiaanisokeria tai hunajaa. Ota pannu liedeltä ja sekoita sekaan lastuiksi siivutettu parmesan, ranskankerma ja riisi. Täytä paprikat täytteellä ja ripottele juustoraaste paprikoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 min. Tarjoile sellaisenaan tai salaatin /riisin / couscousin kera.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image