Mehevät porkkana-kaurarieskat saavat mielihyvähormonit hyrräämään

Tätä reseptiä kehitellessäni keskitin huomioni kolmeen asiaan: herkulliseen makuun, pehmeään koostumukseen sekä terveellisyyteen. Mehevistä porkkana-kaurarieskoista tulikin juuri tällaisia. Pelkästään uunista tupruava rieskojen tuoksu sai mielihyvähormonit hyrräämään ja veden herahtamaan kielelle. Ensimmäinen puraisu pehmeää rieskaa vahvisti sen, että uunipellillinen hupenisi parempiin suihin siltä seisomalta.

Ohje on maidoton ja gluteeniton.

PORKKANA-KAURARIESKAT

Ohjeesta tulee noin 8 pientä rieskaa

4-5 porkkanaa (noin 400g)

3 dl kaurahiutaleita

1 tl psylliumia

1 tl soodaa

1 tl suolaa

loraus hunajaa

loraus porkkanoiden keitinvettä

VAIHE 1) Kuori ja pilko porkkanat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi talteen ja jäähdytä.

VAIHE 2) Yhdistä kaikki aineet tehosekoittimessa ja pyöräytä sykäyksinä valmiiksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa taikinan joukkoon porkkanoiden keitinvettä.

VAIHE 3) Lusikoi taikinakokkareita leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja muotoile ne pieniksi rieskoiksi kostein sormin. Paista 250 asteessa, noin 10-15 minuuttia.

3 KORTTIPAKKAA yht. 49€!  
PUOTIIN
close-image