Proteiinipitoinen porkkanakakku on maukas ja helppo leipoa

Rakastan porkkanakakkuja ja siitä tulikin mieleeni kehitellä herkullisen makuinen treenaajan välipalakakku.

Me kaikki hyödymme sopivasta määrästä proteiinia ruokailujen yhteydessä. Aktiivinen elämäntyyli lisää proteiinin tarvetta ja onkin karkeasti arvioitu, että kestävyyslajien harrastajien päivittäinen proteiinin tarve on noin 1,2–1,4 grammaa proteiinia painokiloa kohti, kun taas voimaharjoittelua harrastavien proteiinin tarve on 1,5–1,8 grammaa painokiloa kohti.

Tässä kakussa onkin herkullisen maun lisäksi mukava määrä proteiinia, nimittäin 9 g/ kakkuviipale.

Proteiinipitoinen porkkanakakku

(Yhdestä taikinasta tulee noin 7 kakkupalaa ja kakkuviipaleessa on noin 130 kcal/ 9 g proteiinia)

2,5 dl porkkanaraastetta

1,5 dl kaurahiutaleita

1,5 dl maustamatonta proteiinijauhetta

3 isoa ruokalusikallista turkkilaista jogurttia

1 dl kauramaitoa

1 kananmuna

0,5 dl vaahterasiirappia

3 tl kanelia

2 tl kardemummaa

2 tl kuivattua neilikkaa

0,5 tl inkiväärijauhetta

2 tl vanilja-aromia

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl raastettua appelsiininkuorta

Ripaus suolaa

VAIHE 1) Raasta porkkanat ja appelsiinin kuori

VAIHE 2) Yhdistä kaikki aineet tehosekoittimessa.

VAIHE 3) Tarkista maut ja lisäile esim makeutta tarvittaessa

VAIHE 4) Paista 180 asteessa, noin 30 min.

Valmiin kakun päälle: Vaniljanmakuista rahkaa

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image