Haaveena lempeämpi elämä? – Näiden 10 askeleen avulla voit vapautua oravanpyörästä

Mitä tarkoittaa lempeämpi elämä, josta moni haaveilee? Minulle se on keskeinen osa itseni puolella olemista ja tarkoittaa etenkin omassa elämässäni pysähtymistä, kiireetöntä arkea ja hitaita aamuja. Lempeämmän elämän tavoittelu ja löytäminen lähteekin liikkeelle mahdollisimman pienistä, konkreettisista ja arkipäiväisistä teoista.

Lempeämpi elämä on juuri sinun näköistäsi elämää, jossa suorittamisen sijaan keskityt itsesi puolella olemiseen. Se on elämää, joka koostuu lempeistä teoista ja sanoista, jotka tukevat hyvinvointiasi. Se on myös irti päästämistä siitä, mikä ei enää palvele tai vie eteen päin. Luopumista siitä, mikä vie enemmän energiaa kuin antaa.

Lempeämpään elämään kuuluu vahvasti merkityksellisyyden tunne ja arjen pienet onnen hetket. Se on itsesi ja elämäsi arvostamista, hyväksymistä sekä rakastamista sekä kiitollisuuteen ja toivoon keskittymistä.
 Lempeämpi elämä on omien arvojesi mukaista elämää ja omien tarpeidesi täyttämistä. Se on oman hyvinvointisi etusijalle laittamista, tunteiden hyväksymistä ja kohtaamista sekä itsesi kehittämistä ja itseluottamuksesi kasvattamista.

Lempeämpään elämään kuuluu sisäinen halu olla terve ja onnellinen. Jos välittää itsestään, tekee asioita oppiakseen ja kasvaakseen. Lempeämpi elämä on myös uskallusta tavoitella unelmia lempeys edellä. Elämää, joka tekee juuri sinut onnelliseksi, ilman kilpailua ja vertailua. Sen sijaan se avaa sinulle mahdollisuuden vapautua kuluttavasta oravanpyörästä sekä lisätä arkeesi hidastamista ja läsnäoloa.

Koen, että lempeämpi elämä ja sen opettelu on jollain tavalla jopa pelastanut minut. Sen myötä olen oppinut niin elämästä kuin itsestäni valtavasti uutta. Olen oppinut nauttimaan elämästäni jatkuvan suorittamisen sijaan. Olen oppinut olemaan onnellinen. Se on muuttanut elämäni suunnan pysyvästi ja on paras päätös, jonka olen koskaan tehnyt – oravanpyörästä pois hyppääminen.

Lempeämmän elämän tavoittelu ja löytäminen lähtee liikkeelle mahdollisimman pienistä, konkreettisista ja arkipäiväisistä teoista.

10 ensiaskelta, miten voit elää lempeämpää elämää:

1. Tutustu itseesi – kuuntele, mikä on sinun sydämesi suurin toive?
2. Hidasta vähän ja pysähdy usein. Mieti, mitä voisit jättää ehkä tekemättä?
3. Kysy itseltäsi, miten jaksat ja mitä tarvitsisit elämääsi juuri nyt?
4. Pysähdy tunteiden äärelle. Hyväksy se, että nyt on näin ja saa myös tuntuu pahalta.
5. Puhu itsellesi erityisellä lämmöllä ja myötätunnolla sekä lähetä itsellesi tarvitsemaasi rakkautta.
6. Keskity niihin asioihin, mihin voit itse vaikuttaa tai mitkä asiat elämässäsi ovat hyvin.
7. Tee asioita, joista sinulle tulee hyvä olo ja jotka tukevat sinun kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.
8. Hae turvaa ja tukea läheisiltäsi. Yksin ei tarvitse pärjätä.
9. Rakenna rohkeasti omannäköistä elämää tekemällä arvojesi mukaisia valintoja.
10. Ole lempeän jämäkästi itsesi puolella.


Ota ensiaskeleet itsesi puolelle ja lempeämpään elämään lataamalla itsellesi Annukan maksuton työkirja täältä