Näistä merkeistä tunnistat, onko suhde terve

Valitettavasti ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys, että jokainen meistä osaisi tunnistaa ja tietää terveiden ja satuttavien suhteiden erot. Enkä tietenkään sano tätä minään moitteena tai syytöksenä, vaan pelkkänä faktaan perustuvana toteamuksena.

Maassamme, jossa tutkitusti n.75% 15-75-vuotiaista on kokenut lähisuhdeväkivaltaa, on yhä jättimäisiä puutteita sen tietämisessä ja tunnistamisessa minkälainen kohtelu ihmissuhteissa on ok ja minkälainen ei todellakaan ole.

Jos olet pohtinut oman suhteesi tilaa ja sitä onko suhde terve ja hyvinvoiva vai epäterve ja satuttava suhde kannustan sinua pohtimaan seuraavia kohtia ja pointteja, joita poimin uutuskirjastani Toivu satuttavasta suhteesta.

Terveissä ja aidosti rakastavissa suhteissa ei tarvitse jatkuvasti arvailla, analysoida ja pohtia onko suhde terve vai ei. Sydäntä ei toistuvasti kalvaa tunne, joka ylläpitää epävarmuutta omaa parisuhdetta kohtaan.

Satuttavissa suhteissa asuu jääkylmä pahuus ja välinpitämättömyys, joka ei tahdo hyvää toiselle vaan ajaa pelkästään omaa etuaan välittämättä keinojen julmuuksista ja seurauksista.

Tuo pahuus ei siis tarkoita ajoittaista tervettä itsekkyyttä tai omien tarpeiden etusijalle aina silloin tällöin laittamista. vaan sitä tunnetta, kun mietit, että; “Tekeekö hän tämän kaiken tahallaan, tarkoituksella ja suunnitellusti ja jopa nauttien minulle aiheuttamastaan tuskasta?”.

Ja jos olet miettinyt pariterapiaa, niin toivon sinun todella tietävän tämän seikan: Satuttavissa suhteissa pariterapia voi vain pahentaa tilannetta, koska satuttava osapuoli ei kykene rehelliseen itsereflektioon.

Pariterapia voi olla myös haitallista ja voimistaa kärsimystäsi, jos hän saa manipuloitua terapeutin puolelleen vahvistamaan omaa vääristynyttä maailmankuvaansa.

Elämä satuttavissa suhteissa etenee hyvin samankaltaisen ja ennakoitavissa olevan syklin mukaan. Valtavien kriisien jälkeen seuraa paljon toivottu hoivaava ja rakkaudelliselta tuntuva seesteisyys, joka ajan kuluessa kuitenkin vaihtuu painostavaksi odotukseksi ja ennustukseksi seuraavasta myrskystä.

Riidat voivat toistuvasti päättyä siihen, kun ei-satuttava osapuoli ottaa syyt niskoilleen ja pyytää anteeksi jotain, johon ei välttämättä ollut ollenkaan osallisena. Tilanne rauhoittuu ja riita päättyy. Oikeudenmukaisuudesta ei ole tietoakaan, mutta tulee rauha.

On yksi asia, joka kannattaa pitää mielessä jatkuvasti:

terve rakkaus ei satuta.

Toivu satuttavasta suhteesta -kirjastani löydät selkeitä listauksia terveiden ja epäterveiden suhteiden piirteistä ja erosta.

Käsittelen kirjassa myös traumasidosta, manipulointia, narsismia ja lähisuhdeväkivaltaa ja autan ymmärtämään miksi näihin suhteisiin joudutaan ja miksi niistä on niin vaikea päästä eroon.

🩷 Kirjani tärkein anti on kuitenkin toipumisessa ja terapeuttisissa keinoissa, joiden avulla irtaantuminen ja toipuminen lopulta mahdollistuu ja onnistuu.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image