Rentouta ranteesi ja hoivaa hiirikättäsi

Nautinnollinen jooga-aamu – Osa 4

Kärsitkö kylmistä sormista tai levottomista jaloista? Käytätkö paljon tietokoneen hiirtä tai oletko innostunut virkkaamaan? Seuraavat helpot liikkeet kannattaa tehdä aamulla lisätäksesi ääreisverenkiertoa kämmeniin ja jalkateriin.

Kädet ovat sydämen jatke.

Vihainen kissa

Kohota ja kurota jalat & kädet kohti taivasta. Voit lisätä liikkeeseen hengitysharjoituksen: sisäänhengityksellä purista kädet ja varpaat suppuun, uloshengityksellä sähähdä kuin kissa ja avaa sormet, kämmenpohjat ja jalkapohjat kohti taivasta. Toista kunnes olo on kissamaisen veikeä. Hymyile.

Tiikerin tassut

Hengitä nenän kautta sisään ja ulos. Jatka nilkkoja pumppaavalla liikkeellä. Sisäänhengityksellä avaa kämmenet ja jalkapohjat kohti kattoa ja uloshengityksellä venytä sormet kohti napaa ja ojenna nilkat. Jatka minuutin verran.

merimort_virkkuri_ (1 of 2)merimort_virkkuri_ (2 of 2)

Liikkuvat ranteet

Nouse kyljen kautta istumaan.

Ojenna käsivarsi eteen ja paina toisella kädellä sormia alaspäin. Tunne kuinka koko käden sisäpuoli avautuu. Toista useita kertoja molemmille puolille. (Molla näyttää mallia).

Tuo seuraavaksi kädet ristiin, käännä kämmenet ulospäin ja tuo kädet ylös. Kurkkaa ylös ja katso, että ranteeseen tulee 90 asteen kulma ja sormet ovat suorat. Avaa kämmenet laajoiksi. Jos tämä tuntuu mukavalta, voit vielä puskea käsiä ylöspäin. (Meri näyttää mallia). Lopuksi ravistele ranteet rennoiksi. Nauti lämmöstä käsissä.

merimort_virkkuri_ (4 of 4)

Namaskar

Istu mukavasti. Tuo kämmenet yhteen sydämen päälle Anjali-mudraan. Tähän tervehdykseen liitetään sana Namaste, joka useissa lähteissä käännettynä tarkoittaa: Kumarran valoa sinussa, joka on myös minussa

Tervehdys venyttää myös tiukkoja ranteita. Tunne käsien kevyesti painautuvan toisiaan vasten. Hengitä syvään ja tunne kuinka energia kohoaa selkärankaa pitkin kohti päälakea. Jos mielessä pörrää ajatuksia, voit antaa ajatusten tulla ja mennä, niihin tarttumatta. Kun olosi on rauhoittunut, voit vielä painaa kämmeniä voimakkaammin toisiaan vasten ja kääntää sormia alaspäin kohti lantiota. Pidä hartiat rentoina.

merimort_virkkuri_ (1 of 1)

Valokuvat: Saara Salmi  / Kuvat kirjasta: Molla Mills – Virkkuri 1 

Täältä löydät kätevästi koottuna kaikki aiemmat joogavinkit.


Lue myös4 + 4 vinkkiä Helsingin Joogafestivalille

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image