Satuttavan suhteen jälkeen voi olla vaikea luottaa uuteen kumppaniin – Näin luottamusta voi vahvistaa uudessa suhteessa

Luottamuksen tunne on yksi perustarpeistamme joka vahvistaa kokemusta turvallisuudesta, turvallisesta läsnäolosta ja ymmärryksestä toinen toista kohtaan.

Luottamus on myös yksi tärkeimmistä hyvän ja toimivan, sekä terveen suhteen edellytyksistä.

Narsististen ja satuttavien suhteiden yksi vaikeimpia seurauksia on luottamuksen tunteen menetys, joka horjuttaa usein perustavanlaatuisesti myös tunnetta turvallisuudesta niin omaan itseen, kuin koko maailmaan.

Kun uusi ihmissuhde saapuu elämään voi luottamuksen aikaansaaminen tuntua yllättävän vaikealta työltä, jossa järki ja tunteet eivät tunnu löytävän yhteistä säveltä.

Näin voit vahvistaa luottamusta uudessa suhteessa:

1. Anna itsellesi lupa olla keskeneräinen ja säröillä luottamuksen tunteen suhteen

Älä moiti itseäsi tai ihmettele miksi et pysty luottamaan, vaikka uusi ihminen vaikuttaisikin olevan luottamuksen arvoinen.

Aivosi muistaa menneet ja sen kuinka narsistinen/satuttava ihminenkin oli alussa luotettava ja kuinka vaikeaksi kaikki lopulta muuttui.

Pyri hyväksymään luottamukseen liittyvät haasteet ymmärtäen sen olevan hyvin luonnollinen seuraus narsistisen ja satuttavan suhteen jälkeen.

2. Puhu vaikeista kokemuksistasi ääneen, jos triggeröidyt

Mieli ja keho tulkitsevat nykyhetkeä ja tulevaa menneiden perusteella ja ylianalysoimme ehkä liiankin herkästi kaikkea, joka uudessa ihmisessä tai omissa reaktioissa muistuttavat menneistä.

Kerro hänelle mitä koet ja miksi ja palauta itsesi tähän hetkeen toistamalla kolme kertaa “Se oli silloin, nyt on nyt”, nipistämällä samalla itseäsi.

Uusi sinulle sopiva ja sinusta välittävä ihminen kyllä jaksaa keskustella kanssasi vaikeistakin asioista ja jos ei, ei hän välttämättä ole sinulle se oikea ihminen juuri nyt.

3. Yhteiset pelisäännöt ja aika

Odottavan aika on tunnetusti pitkä, mutta oikeastaan mikään muu kuin aika ei tuo yhtä suurta varmuutta toisen ihmisen luotettavuudesta.

Luokaa yhteiset pelisäännöt, eli toisin sanoen rajat suhteellenne ja kertokaa omista toiveista suhteeseen liittyen.

Nämä raamit auttavat sinua hahmottamaan ja luottamaan itseesi, jos tilanteet alkavat jälleen lipsua normaalin ulkopuolelle.

On tärkeä tietää, ettei sinun tarvitse luottaa uuteen ihmiseen heti, vaan luottamuksen on hyvä syntyä hiljalleen ajan kuluessa, kun näet vastaavatko hänen tekonsa hänen sanojaan.

Ja tämän varmaan tiesitkin jo, ettei mikään muu kuin aika lopulta todista sitä, että pysyykö hän arvostavasti, kunnioittavasti ja rakkaudella sinua kohtelevana vai muuttaako aika tuon kaiken päälaelleen.

Anna siis aikaa itsellesi, hänelle ja suhteellenne.


Lisää tietoa narsistisista ja satuttavista suhteista, sekä ymmärrystä, lohtua ja keinoja irtaantumiseen, sekä uuden elämän rakentamiseen ja myös terapeuttisia tehtäviä löydät uutuuskirjastani Toivu satuttavasta suhteesta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image