“Eiköhän tehostaminen työpaikoilla ole jo nähty” – Voisimmeko löytää uusia tapoja pitää ihmisistä huolta?

Johtajana ja johtajien valmentajana toiminut Risto Kuulasmaa työstää tv-projekteja Los Angelesissa ja järjestää Davosiin Maailman talousfoorumin yhteyteen ohjelmaa, joka yhdistää yritysjohtajat ja isot henkiset ja alkuperäiskansojen johtajat. Hänen yhteistyökumppaneinaan ovat olleet mm. Deepak Chopra, Sadhguru ja Sri Sri Ravi Shankar. Lisäksi Ristolta on ilmestynyt kirja Kaikki valo maailmassa (Bazar 2023), joka pohtii ihmisenä olemisen ydintä.

Miten työelämän ja henkisyyden yhdistelmä sopii mielestäsi yhteen?

– Näen ne hyvin integroituneena. Yritän katsoa asiaa holistisesti. Yrityksessäkin on tietynlainen energia, pelot ja uskomukset, jotka kaikki vaikuttavat liiketoimintaan sekä yksilön että yhteisön tasolla.

Tuntuu siltä, että maailmalla ollaan vähän valmiimpia siihen, että henkinen puoli tulee mukaan myös työhön. Se yhdistyy yleiseen kestävyysajatteluun, vihreään siirtymään ja uusiin energiamuotoihin. Mielestäni se on hyvä kehityssuunta.

Vietämme ison osan elämästämme töissä, kun olemme kahdeksan tuntia päivässä kollegojen kanssa. Ollaan mielenkiintoisten aikojen äärellä, kun etenkin Suomessa työhyvinvointi on suorastaan romahtanut. THL:n viimeisimmän tutkimuksen mukaan noin puolet työikäisistä kokee olevansa kuormittuneita ja joka kahdeksannella on itsemurha-ajatuksia. Masennus on suurin työkyvyttömyyden syy Suomessa. Tässä alkaa olla merkittävä kriisi käsillä, ja äkkiseltään tuntuu siltä, että nyt kaivataan uusia suuntia ja lähestymistapoja.

Mikä voisi parantaa ihmisten vointia työelämässä?

– Nykymaailma kaipaa holistista otetta hyvinvointiin, varsinkin nyt, kun tilanne on tämä ja luvut näin retuperällä. Ensimmäinen kysymys on, ottaako työpaikka lisää roolia ihmisten hyvinvoinnissa?

Nyt on niin, että jos on jotain ongelmia, niin mennään juttelemaan lääkärille tai yrityksen HR-osastolle. Mutta voisimmeko löytää uusia tapoja siihen, että työelämässä kaikista pidetään enemmän huolta?

Yksi käytännön idea voisi olla vaikka kiitollisuuspalaveri: Voisiko työpaikalla pitää kerran viikkoon kiitollisuuspalaverin, jossa kerrotaan, mistä ollaan kiitollisia? Kiitollisuus on tutkitusti yksi elvyttävimmistä asioista.

Veikkaukseni on, että työhyvinvointi nousee yrityksissä keskeisimmäksi menestyksen mittariksi. Silloin nähdään helposti se yhteys, että kun ihmiset voivat hyvin, niin yleensä myös tulos paranee.

Eiköhän tehostaminen työpaikoilla ole jo nähty. Tarvitaan uusia työkaluja. Tässä kriisin vaiheessa emme voi enää soveltaa menneitä työkaluja, sillä ne eivät selvästikään ole toimineet. Luulen, että ollaan menossa sitä kohti, että myös ihmisten henkinen puoli huomioidaan työpaikalla.

Olet valmentanut yritysjohtajia, minkälaisia teemoja valmennuksissa nousee?

– Asiakkaita on kahta sorttia: palautuvia ja avautuvia. Palautuvat usein ovat menneet jonkin myllyn läpi. He ovat ehkä myyneet yrityksensä tai he ovat johtajia, jotka ovat siinä tilassa, että takki on tyhjä. Usein heillä on myös jokin palkkio saavutettuna, esimerkiksi varallisuutta on, mutta ontto ja tyhjä kuori jäljellä. Heidän kanssaan aletaan hakea palautumisen tapoja ja merkityksiä.

Avautuvat ovat usein asiakkaita, joilla on intuitio, että hyvin menee, mutta tässä ei ollut vielä kaikki. He ovat tunnistaneet, että potentiaalia olisi enemmän. Silloin lähdetään jossain kohtaa henkisen avautumisen suuntaan. Tehdään töitä pelkojen ja rajoittavien uskomusten kanssa – ja niitähän meillä piisaa. Ne kulkevat mukanamme lapsuudesta ja nuoruudesta.

Miten se vaikuttaa työpaikalla muihin, kun johtajat käyvät läpi omaa prosessiaan?

– Eiköhän me olla kaikki nähty, että jos pomo voi hyvin, niin tunnelma on erilainen. Jos meillä on johtaja, joka on ihan lopussa tai kireä, niin kyllä se saastuttaa työpaikan ilmapiirin saman tien.

Hyvä harjoitus on listata omat pelot ja omat uskomukset ja käydä ne läpi. Se on helpottavaa ja myös aavistuksen huvittavaa, varsinkin jos pystyy jakamaan niitä muille. Että voiko tosiaan olla tällainenkin pelko! Mielikuvituksemme on vain rajana sille, mitä kaikkea voimmekaan pelätä. Tämän harjoituksen voi tehdä koko yrityksen tasolla myös siten, että pohditaan, mitkä ovat meidän firman pelot ja rajoittavat uskomukset.

Risto Kuulasmaan teos Kaikki valo maailmassa syventää näkökulmaa ihmisenä olemisen ja henkisen kasvun teemoihin.

Voit tutustua kirjaan ja hankkia sen itsellesi TÄÄLLÄ.

 

Risto Kuulasmaa Tunna Milonoffin haastattelussa Kaikki valo maailmassa -kirjan julkistamistilaisuudessa:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image