Tahto on onnistumisen tärkeä taustavoima – Näin vahvistat tahdonvoimaasi

sari_blogi

Tahdonvoima on ollut ihmisen suurin vahvuus evoluutiossa, tahdonvoiman tutkijat Baumeister & Tierney sanovat. Se on opettanut, ettet tartu lihapalaan pomon lautasella, vaan hallitset tahdonvoimasi.

Tahdonvoima on sitä, että saa haluamansa asiat toteutumaan. Tahdonvoima antaa energiaa nousta aamulla sängystä. Tahdonvoiman valtavan merkityksen elämässä huomaa vasta, kun sen menettää.

Tahdonvoima on pelon vastakohta

Omassa elämässäni huomasin, että kun olin ahdistunut ja kaikki pelotti, minulta puuttui tahdonvoimaa. Kun opettelin näkemään pieniäkin onnistumisia ja olemaan niistä kiitollinen, tahdonvoima alkoi kasvaa. Mielen tulkintoja ja sisäistä puhettaan kannattaa seurata. Miten puhun itsestäni, arvostelevasti vai arvostavasti? Tahdonvoima heikkenee negatiivisen puheen seurauksena ja kasvaa onnistumisen tunteista.

Tahdonvoima on päätöksiä

Tahdonvoima kertoo, kuinka paljon alitajuisesti uskomme itseemme. Normaalisti emme juurikaan kiinnitä siihen huomiota, mutta tahdonvoiman heikkenemisen huomaa masentumisena. Jos tahdonvoimaansa on vahvistanut, sen voi vastaavasti huomata vahvana elämänhaluna ja energiana tehdä asioita.

Jos ajatukset ovat masentuneita tai ahdistuneita, kannattaa tehdä asioita, joista saat voimaa. Päätökset pienistä tai suuristakin muutoksista omassa elämässä, ja niissä pysyminen, vahvistavat tahdonvoimaa.

Päätöksissä pysyminen ja tahdonvoima on oleellista laihduttamisessa, tupakanpolton lopettamisessa, mistä tahansa riippuvuudesta irtautumisessa ja uuden taidon aloittamisessa. Kun tarpeeksi tahdonvoimaisesti päättää, päätöksessään myös pysyy.

Mutta usein olemme tottuneet ajelehtimaan muiden vaatimusten perässä ja tahdonvoimamme on saatettu jo lapsena tai herkkänä nuorena aikuisena nitistää. Kaikilla kuitenkin on tahdonvoima ja sen voi aina löytää uudelleen.

Tahdonvoimaa voi vahvistaa:

  • Puhumalla itselleen myönteisesti ja oppimalla näkemään, missä oma mieli on vedättänyt itseä. Usein joku läheinen ihminen on huomaamattamme imenyt tahdonvoimamme.
  • Hyväksymällä, ettei tiettyjä asioita voi muuttaa ja suuntaamalla tahdonvoima niihin, joita voi.
  • Tekemällä voimakkaita päätöksiä itsensä kanssa. Urheilemalla ja voimailemalla.
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image