Tuntuuko muutoksen tekeminen mahdottomalta? – 10 askelta, joiden avulla voit aloittaa vähitellen

Ihmiset saavat sen mitä haluavat, koska he tietävät mitä haluavat.

Useimmat ihmiset eivät kuitenkaan tiedä mitä he haluavat. Vielä harvempi tietää mitä hän tahtoo. Suurin osa ihmisistä rajoittaa tahtoaan uskomuksilla. He kertovat tarinaa siitä mitä heidän pitäisi tehdä tai mitä muut ovat sanoneet siitä.

“Mitä minä todella tahdon?” on tärkeä kysymys, joka sinun tulee kysyä itseltäsi. Ensimmäinen askel on selkeä henkilökohtainen vastaus tähän kysymykseen.

Kun sovitat kaikki tekosi ja valintasi sen mukaan mitä todella tahdot elämältäsi, luottamus ja elämän voimat nousevat tukemaan sinua ja sinusta tulee se mitä harjoitat. Kun tiedät mitä todella tahdot, voit puhutella universumia voimallisesti ja manifestoida kaikki toiveesi toteen. 

Olen saanut todistaa yksilöiden ja organisaatioiden pieniä ja suuria muutoksia valmentajana. Jokainen tapaus on tietenkin omansa, mutta yleensä muutos vaatii seuraavat kymmenen askelta:

  1. Aseta tavoite

Kaikki alkaa mahdollisimman tarkasta tavoitteesta. Puoleensa vetävän ja energisoivan tavoitteen tulee olla selkeä ja ytimekäs. Kun tavoite on kirkas, voit purkaa sen osatavoitteiksi ja asettaa nämä pienemmät maalit aikajanalle.

  1. Ole tietoinen vastustuksesta ja sisäisistä häiriötekijöistä

Pelot ja uskomukset ovat ainoa asia mitkä rajoittavat kasvua ja laajentumistasi. Kaikki rajoittavat uskomukset ja tekosyyt nousevat menneisyydestäsi. Tunnistatko mikä hidastaa, mitkä menneisyyden tapahtumat luovat epäuskoa?

  1. Irtipäästäminen

Jotta voit saavuttaa jotain uutta, sinun täytyy luoda tilaa päästämällä irti. Saat sen mistä luovut. Irtipäästäminen ja anteeksianto ovat sama asia. Kun teet sen sydämelläsi, koet olosi tilavammaksi ja keveämmäksi.

  1. Luo uusi ja korkeampi taso mitattavilla rutiineilla ja tavoilla

Jos et voi mitata asioita, et voi parantaa niitä. Mitkä pienet päivittäiset teot vievät sinua kohti tavoitettasi? Luo muutoksesi mittaristo ja ylläpidä mittaamista päivittäin. Kokeile jotain uutta: nouse aikaisemmin sängystä ja mene lenkille. Meditoi aamulla ja illalla. Etene pienillä, mutta päättäväisillä askelilla.

  1. Nosta energiatasoasi ja priorisoi terveys

Et voi ajatella isommin kuin miltä sinusta tuntuu. Priorisoi liikunta, uni ja tarkista ruokavaliosi. Liiku ja tanssi. Tee hengitysharjoituksia, palkkaa itsellesi personal trainer. Muista, että kasvu tapahtuu levossa. Luo kalenteriin myös aktiivisen levon jaksoja.

  1. Investoi itseesi: Löydä muutostasi tukevat ihmiset

Vältä yksinäisen suden tarinaa, sen sijaan luo muutostasi tukeva lauma ympärillesi. Kiinnitä huomiota ympäristöösi: mitkä ihmiset kohottaavat sinua, kuka vie energiaasi? Vietä aikaa niiden ihmisten kanssa, jotka ovat jo saavuttaneet sen mitä tavoittelet. Opiskele. Haastattele. Kuuntele podcasteja. Osallistu tapahtumiin. Järjestä tapahtumia. Auta muita. Muutos tarvitsee toisen. Investointi opettajaan, valmentajaan tai mentoriin tuo panoksesi takaisin kymmenkertaisesti.

  1. Harjoita kiitollisuutta

Pelkästä tavoitteesta eläminen aiheuttaa stressiä ja uupumusta. Kiitollisuus on erinomainen tavoitteellisuuden vastavoima. Ylläpidä päivittäistä kiitollisuuspäiväkirjaa, kirjoita joka päivä ylös asioita, jotka ovat vieneet sinua eteenpäin ja joista olet kiitollinen. Jaa kiitollisuuttasi läheisten, perheen ja tavoitteeseen liittyvien ihmisten kanssa.

  1. Kulje tavoitettasi kohti fokusoituneena

Energiaa seuraa fokusta, teot parantavat peloista. Vältä yliajattelua, sen sijaan luo itsellesi häiriötekijät päihittävä fokusoitunut proaktiivinen mielentila, joka päihittää kaikki reaktiiviset tekosyyt. Keskity asioihin, joihin voit vaikuttaa. Muista levätä fokusoituneiden ajanjaksojen jälkeen.

  1. Pysy pitkäjänteisenä

Älä luovuta. Varsinkin alussa epäilys saattaa ottaa vallan, koska et näe konkreettista edistymistä. Pysy polulla ja jatka työtä ilman toiveita ja pelkoja. Ellet tee uhrauksia tavoitteesi eteen, tavoitteestasi tulee turha uhraus.

  1. Iloitse ja juhli pieniä voittoja.

Huippusuoritus tapahtuu silloin kun jokin haastaa sinua pois mukavuusalueeltasi, mutta pysyt edelleen iloisena. Muista jakaa edistymistäsi ja juhli pieniäkin voittoja laumasi kanssa. Kiitä kaikkia, jotka auttoivat sinua saavuttamaan tavoitteesi.


Risto Kuulasmaan uudessa Kaikki valo maailmassa -kirjassa käsitellään ihmiselämän eri osa-alueita, kuten viisautta, taidetta, rahaa, uskontoja ja kuolemaa. Kirja tarjoaa näkökulman kasvuun ja laajentumiseen ihmisenä. Se auttaa hahmottamaan itseä kokonaisuuden osana, rakkauden ja erillisyyden kokemusten välimaastossa. Katso kirja täältä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image