Et voi tuntea väärin – mutta voit valita, millainen toiminta tuo sinua lähemmäs itseäsi

Miten monta kertaa olenkaan kokenut häpeää siitä että “tunnen väärin”. Ja voi miten paljon olen tuntenut häpeää siitä että olen toistanut samoja kaavoja ihmissuhteissani lukuisia kertoja, ja monissa kohdissa myös tietäen että tämä ei itseasiassa ole minulle hyväksi.

Välttämistaktiikka toimii tunteiden suhteen ihan hemmetin huonosti. Se alkaa toimia käänteisesti, juuri sitä mitä yritämme välttää tuntemasta, usein vain vahvistuu. Ei siksi, että se olisi rangaistus. Vaan siksi, jotta tekisimme mörköjemme kanssa rauhan ja alkaisimme katsoa niitä hitusen myötätuntoisemmin.

Ei ole mahdollista tuntea väärin. Silti näyttäisi olevan niin, että vaativista tunteista käsin reagoimme monesti tavoilla, jotka saattavat olla jotain muuta, kuin itsemme puolella olemista.

Autenttinen muutos mahdollistuu varmimmin, kun sitoudumme terveellä nöyryydellä prosessiin ja uskaltaudumme katsomaan tarkemmin, mitä tunteita ja tarpeita itseämme sabotoivien käyttäytymismallien taustalla oikein on. Tämä kysyy valtavasti rohkeutta sekä hyväksyvää asennetta – se mitä tunnet tai tarvitset ei voi olla väärin! Mutta keinot joilla olemme alitajuisia tarpeitamme koittaneet täyttää, saattavat olla vain kertakaikkisen toimimattomia.

Tunnelukko terapiassa (skeematerapia) on oleellinen tausta-ajatus, joka on monesti auttanut minua katsomaan syvemmin itseäni omien kipukohtieni kanssa

Ihmisen käyttäytymisen takana on aina aie tai pyrkimys johonkin, minkä avulla hän uskoo selviytyvänsä tai suojaavaan itseään.

Katsotaan tätä teoriaa vähän konkreettisemmin käytännön kautta.

  • Kun olen jättänyt rajani ilmaisematta ja niellyt pettymykseni – olen alitajuisesti pyrkinyt välttämään konfliktia – sillä pelkäsin että konfliktit johtavat hylkäämiseen
  • Kun olen ottanut emotionaalista vastuuta toisen proseesista (ja samalla- en omista rajoistani) – olen alitajuisesti pyrkinyt välttämään pettymyksen kokemista – sillä en usko että pettymyksen tunteelleni on suhteessa tilaa
  • Kun olen ylisuorittanut ja vaatinut itseltäni epärealistisia ihanteita – olen alitajuisesti pyrkinyt välttämään epäonnistumisen tunteita ja arvostelua – sillä jos epäonnistuin minussa aktivoitua valtava itseviha, jonka kanssa en osannut olla.

Jos jäämme vain tuomitsemaan itseämme ensimmäisen kerroksen toiminnastamme, emme mitä luultavimmin kykene antamaan itsellemme sitä myötätuntoista tilaa tulla nähdyksi, joka sisällämme on joskus jäänyt yksin ja vaille tukea.

Voisitko sinä kääntyä olemaan itsesi puolella? Voisitko sinä keskustella varjoisien ja herkkien kohtien kanssa, kuin rakastava vanhempi lapsensa kanssa?

Tee tunnelukko testi täältä!


Haluatko löytää inhimillisiä keinoja tunteiden käsittelemiseen?`

Tervetuloa mukaan 19.10. alkavalle kurssille tarjoushintaan 79 € (norm. 119 €). Tarjous voimassa 26.10.2023 saakka. Voit käydä kurssin omaan tahtiisi helmikuun 2024 loppuun asti.

Verkkokurssi tunnelukoista sopii sinulle joka..

💚 Olet taipuvainen suorittamaan ja tiedät jo että hellittäminen ei yleensä onnistu vaan tahdonvoimalla

💚 Et oikein tiedä miten vaativien tunteiden kanssa ollaan, joten tunteiden välttäminen tai niistä käsin reagoiminen on sinulle tutumpaa

💚 Huomaat että elämässäsi toistuu samankaltaiset kaavat etkä oikein tiedä miten toimia toisin

💚 Haluat oppia ymmärtämään ja hyväksymään itseäsi syvemmin

💚 Haluat oppia käsittelemään ja kohtaamaan vaativia tunteita viisaasti

Verkkokurssi tunnelukoista tuo syvällistä ymmärrystä sekä käytännöllisiä työkaluja haastavien tunteiden käsittelyyn jotta voit tehdä valintoja vapaammin ja olla terveellä tavalla itsesi puolella.

Verkkokurssi tunnelukoista – Näin voit tunnistaa ja työstää tunnelukkoja

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image