Ota haltuun nämä kolme parisuhdetaitoa – Ne voivat avata suhteen solmuja

Parisuhteessa (ja toki muissakin läheisissä suhteissa) tarvitaan tunteiden lisäksi taitoja, erityisesti sellaisissa tilanteissa joissa koemme olomme jotenkin ahtaaksi tai latautuneeksi. Nämä taidot auttavat parhaimmillaan avaamaan mahdollisia väärinkäsityksiä, tulkintoja ja ne kutsuvat “me- henkeen” vastakkain asettelun sijaan.

1.Harjoittele kysymään ja oikeasti kuuntelemaan: Mitä toivoisit minulta tässä tilanteessa?

Vaikka emme pysty välttämättä aina 100% täyttämään toisen toivetta, on se että aidosti kuuntelemme (emmekä ohita) toista, valtavan tärkeää. 

2. Tutkitaanko yhdessä, mitä tässä tilanteessa oikeastaan tapahtuu? 

Varsinkin latautuneissa hetkissä ajauduimme helposti ”eri puolille” ja alamme syyttämään toista. Tämä kysyminen kutsuu teitä samalle puolelle sen sijaan, että olisitte toisianne vastaan. 

3. Huomaan että minussa nousee tulkinta että kun ________ että se tarkoittaa sitä että _______.  Olenko ymmärtänyt ihan väärin? 

Sellaista ihmistä ei olekaan, joka ei joskus tekisi tulkintoja jotka menevät ihan puihin. Vaatii rohkeutta ja tiettyä haavoittuvuuttakin jakaa tulkintoja ääneen, sen sijaan että ne alkavat pyörittämään tilannetta. 

Kaikki nämä kohdat ovat tietysti käytännössä paljon vaativimpia toteuttaa, mitä lukea. Mutta harjoitellaan, opetellaan ja tutkitaan.


Parisuhteen keskustelukortit auttavat teitä tutustumaan toisiinne yhä uudelleen ja syvemmin. Katso kortit täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image