Hyvän parisuhteen salaisuus – miten selvitä loma-ajasta parisuhde entistä vahvempana?

 

Loma-aika saattaa tuoda usein erilaisia ristiriitoja ja vaikeuksia parisuhteeseen. Haasteita saattaa tuoda erilaiset toiveet loman vietosta tai vain erilaiset tarpeet lomalle. Toisella saattaa olla päällimmäisenä tarpeena olla rauhassa, yksin ja levätä ja toinen haaveilee seikkailuista ja yhteisestä ajasta. Myös parisuhteelle luodaan helposti suuria odotuksia lomalle ja kun odotukset eivät täyty on pettymys suhteeseen ja kumppaniin helposti läsnä. Avioeropiikki onkin tilastoissa usein nähtävillä elokuussa.

Meidän on helppo pohtia, miten kumppanimme pitäisi tuntea, ajatella tai käyttäytyä. Tai mielessämme saattaa olla lista, miten kumppanimme pitäisi muuttua, jotta voisimme olla onnellisia.

Hyväksyminen on valtava voimavara parisuhteessa. Hyväksymisellä aktiivisena prosessina tarkoitetaan sitä, että voimme pyrkiä ymmärtämään ja hyväksymään, miksi kumppani tuntee ja ajattelee tai käyttäytyy kuten käyttäytyy ilman tarvetta tuomita tai muuttaa kumppania jollain tavalla.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että meidän pitäisi olla asiasta samaa mieltä tai että meidän täytyisi pitää tästä. Tämä ei myöskään tarkoita passiivista asennetta, sitä että muut ovat oikeassa ja minä väärässä, vaan että voin hyväksyä, mitä kumppanini tuntee, ajattelee tai tekee.

Kumppanimme hyväksyminen aktiivisena prosessina – pyrkimys nähdä hänet sellaisena kuin hän on, ei sellaisena kun toivomme hänen olevan, on merkityksellinen asia parisuhteen kukoistamisen kannalta. Kun vastustus ja arvostelu loppuu ja voimme hyväksyä sen miten on, teemme tilaa tyyneydelle, rakkaudelle, ilolle ja rauhalle parisuhteessa. Tällöin voimme toimia tästä tyyneydestä käsin. Suhteessa ei ole ole silloin syypäitä, ei syyttäjiä eikä syytettyjä, ja ristariidat ja draama vähenee. Mahdollistamme näin yhteyden ja myötätunnon kokemisen osaksi parisuhdetta.

 

Tämä mukaelma tyyneysrukouksesta kuvailee hyvin hyväksymisen teemaa parisuhteessa:

”Olkoon niin, että minulla on tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa,

rohkeutta muuttaa, mitkä voin,

ja viisautta erottaa nämä toisistaan.”

 

Hyväksymisen teema ei kuitenkaan koskaan tarkoita passiivista asioiden hyväksymistä ja asioita, joita ei tule koskaan hyväksyä kuten henkinen ja fyysinen väkivalta parisuhteessa.

Kun olemme hyväksyen läsnä myös omille tunteillemme ja ajatuksillemme, tunnistamme myös paremmin tarpeitamme. Näin voimme myös niitä sanoittaa kumppanillemmen sekä asettaa myös selkeitä rajoja, kun joku asia ei ole meille ok tai hyväksyttävää.

Onkin tärkeää aloittaa hyväksymisen vahvistaminen ensin itsemme kanssa. Kun voimme hyväksyä ja kunnioittaa itseämme juuri sellaisena kun nyt olemme, voimme myös kehittyä ihmissuhteissamme ja tuoda parisuhteeseen hyväksyntää kumppania ja parisuhdetta kohtaan.

 

 

Lämpimästi tervetuloa kursseilleni tai yksilöohjaukseen tästä

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image