Sinun ei tarvitse olla eheä, kypsä, henkinen tai voimautunut voidaksesi rakastaa – ja vastaanottaa rakkautta

Tarvitseeko itseään osata rakastaa, jotta voi rakastaa ja vastaanottaa rakkautta? Ei todellakaan. Ja tavallaan kyllä. Itseään ei todellakaan tarvitse oppia rakastamaan yksin. Haavojaan ei usein voikaan (eikä kuulukaan) eheyttää yksin. Ne syntyvät suhteessa toisiin ihmisiin, ja toisten ihmisten (auttajien, rakkaiden) kanssa voimme saada korjaavia kokemuksia.

Ei itsestään tarvitse suorittaa mitään versiota 8.0., jotta toisten kanssa voisi olla ihanaa

Yksinpärjäämisen selviytymiskeino tuottaa sitä kaameaa harhauskomusta, että itseään pitää rakastaa, jotta voi rakastaa muita. Ja että tämä kaikki pitäisi osata temppuroida jotenkin itsekseen ja sitten elämään voi tulla joku ihana – kunhan olen tarpeeksi eheä ja valmis. Ei hitossa.

Uskomukset omasta arvottomuudesta ovat yleisempiä kuin reiät sukissa. Juuri ne tuottavat luuloja siitä, että pitäisi olla jonkin tietynlainen; laihempi, mehevämpi, fiksumpi, menestyneempi, vähemmän epäonnistunut erinäisissä asioissa, henkisempi, rakkaudellisempi, tupakoida vähemmän, nauraa hiljempaa, puhua enemmän, puhua vähemmän ja mitä näitä nyt onkaan, jotta elämässä voisi rakkausnatsahtaa.

Ja samalla: vastuu siitä, että opimme vastaanottamaan rakkautta ihan tällaisenamme on meillä itsellämme. Vain me itse voimme alkaa tunnistaa ja vapauttaa kaikkia niitä uskomuksia ja tapoja, joilla yritämme olla rakkauden ja hyväksytyksi tulemisen arvoisia. Yksi niistä on se luulo, että tässä pitäisi nyt tulla jotenkin valmiimmaksi ja paremmaksi ihmiseksi, jotta minua voisi rakastaa. Mutta silloin on kysymys siitä, että yritämme väistää inhimillisyyttämme, haavoittuvaisuuttamme ja tarvitsevuuttamme. Silloin suoritamme eheytymistämme enemmän kuin juhlistamme pörhelöä itseämme. Itseään voi juhlistaa ihan vain antamalla itsensä levähtää ja tehdä sitä, mikä ilahduttaa ja tuntuu hyvältä. Ainaisen sivuuttamisen, muiden hoivaamisen ja miellyttämisen sijaan.

Ei rakastettavuutemme ole siitä kiinni, röökaammeko enemmän tai vähemmän, tai siitä olemmeko enemmän tai vähemmän läeheisriippuvaisia, ja mikä meissä on eheytynyt vai eikö suinkaan mikään. Rakastettavuutemme ei ole mistään kiinni koska se on sisäsyntyistä, aina läsnä.


Voimauttavat kurssini ja terapeuttisen valmennukseni löydät TÄÄLTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image