Herkästi kuormittuvan kannattaa pitää säännöllisiä minitaukoja – tässä 3 helppoa harjoitusta palautumiseen

 

Yksi herkkiä ihmisiä yhdistävä ominaisuus on kuormittumisalttius. Kuormittavia asioita voivat olla muun muassa

  • kiire
  • keskeytykset
  • taustamelu
  • häiritsevä valaistus
  • huono akustiikka
  • liian monta eri tehtävää yhdelle päivälle
  • epämiellyttävä ilmapiiri

Moni erityisherkkä tai poikkeuksellisen stressaavassa elämäntilanteessa oleva asiakkaani on todennut ettei palaudu enää riittävästi illan tai viikonlopun aikana. Keho ja mieli jaksavat painetta aikansa, mutta jossain vaiheessa on otettava riittävästi aikaa palautumiselle. Jos paahtaa täysillä kaksitoista tuntia yhteen soittoon ja jättää kaiken palautumisen iltaan, keho ja mieli eivät välttämättä ehdi rauhoittua ja taakka kasvaa. Jollei tilanne ei ole vielä päässyt kovin pahaksi, helpottaa kun pitää minitaukoja päivän mittaan.

Kolme keinoa rauhoittumiseen

Tässä kolme helppoa ja toimivaa keinoa kehon ja mielen rauhoittamiseen. Kokeile mikä sinulla toimii ja ripottele näitä hetkiä päivääsi tarpeen mukaan. 

  1. Akupisteiden naputtelu. Solisluiden päiden alla rintakehässä on akupisteet, joiden naputtelu vaikuttaa virkistävästi, auttaa hengittämään syvään ja parantaa keskittymiskykyä. Löydät ne seuraamalla solisluita sormilla olkapäiltä kohti niiden yhtymäkohtaa rintakehällä. Tuo siitä kohtaa sormia parin sormenleveyden verran alaspäin. Tunnet pehmeän painanteen solisluiden alla. Naputtele tai hiero näitä pisteitä sormenpäillä muutaman hengenvedon ajan. Hengitä syvään nenän kautta sisään ja suun kautta ulos.
  2. Miniloma. Sulje silmäsi hetkeksi ja kuvittele itsesi lempipaikkaasi tai jonnekin unelmiesi kohteeseen. Eläydy mielikuvaan kaikilla aisteilla: kuvittele tuulenvire tai lämpö ihollasi, luo mukava äänimaisema mielikuvituksessasi, haista miltä tuossa paikassa tuoksuu. Nauti hetken aikaa.
  3. Hengitä sydämen kautta. Sulje silmäsi ja hengitä rauhallisesti. Kuvittele, että hengitys virtaa sydämesi kautta sisään ja ulos. Jokaisella sisäänhengityksellä hengität sydämeesi hyvää oloa ja jokaisella uloshengityksellä päästät irti stressistä. Kuvittele ja pyri tuntemaan kuinka sydänkeskuksesi alue avautuu, pehmenee ja selkeytyy sitä mukaa, kun hengität. Kehoosi laskeutuu rauha. 

Lisää vinkkejä palautumiseen ja omien voimavarojen vahvistamiseen löydät uusista Herkän voimakorteista. Kurkkaa kortit täältä!

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image