6 helppoa vinkkiä elämykselliseen kesälomapäivään

mari_blogi

Kauan kaivattu kesäloma edessä eikä vielä sen suurempia suunnitelmia? Loma jo itsessään tuo kaivatun hengähdyshetken arkeen, mutta tekemällä asiat hieman eri tavalla kuin yleensä saat lomastasi kotioloissa vielä elämyksellisemmän.

Kerää talteen vinkit ja valitse omasi, kun tekemisen puute yllättää.

1) Uppoudu lähiseutujen luontokohteisiin

Milloin viimeksi teit metsäretken lähimetsään, kävit piknikillä puistossa tai tutustuit saaristoon? Suomen luonnosta riittää nautintoa useammaksikin päiväksi, ja lähiseutujen luontokohteita voi tarkastella uusin silmin kiireettömänä lomapäivänä. Kiinnitä huomiota lintujen ääniin tai meren kohinaan ja anna luonnon yllättää.

2) Nauti kesän sadosta

Kotimainen lähiruoka on parhaimmillaan kesäkuukausina. Käy torilla tai lähimarketissa hakemassa kesän satoa, asettele se kauniisti tarjolle ja nauti. Voit myös kokeilla uusia reseptejä mansikoille, varhaisperunoille tai grillikasviksille tehden ruuanlaitosta päivän elämyksellisen kohokohdan.

3) Joogaa tai meditoi ulkona

Kesällä on aika siirtää jooga-, meditaatio- tai muu päivittäinen harjoitus sisätiloista ulos terassille tai nurmikolle. Suora maakosketus, ympäriltä kuuluvat luonnon äänet ja ihoa hellivä aurinko tai tuuli vievät harjoituksen uudelle tasolle. Yksinkertaisimmillaan voit vain sulkea silmäsi, hengittää ja aistia kesää joka solullasi.

HE kesalomajuttu2

4) Anna musiikin viedä

Laita päälle eri radiokanava kuin tavallisesti tai löydä uusia artisteja verkon musiikkipalveluista. Suhtaudu musiikkiin kuin kuulisit sitä ensimmäistä kertaa – minkälaisia kehollisia tuntemuksia se aiheuttaa? Jos musiikki alkaa viedä, voit ottaa spontaanin tanssisession kotosalla tai pihassa.

5) Nauti yhteisöllisyydestä

Kesälomalla on hyvä hetki ottaa yhteyttä ystäviin, joita et ole ehtinyt hetkeen nähdä. Kutsu ihmisiä kylään, sovi ex-tempore treffit läheiseen kesäkahvilaan tai mene tapaamaan ihmisiä johonkin lähiseudun lukuisista kesätapahtumista. Voit myös kiinnittää ekstrahuomiota ihmisille hymyilemiseen tai läheisten halaamiseen. Saat varmasti aloitteesi tuplana takaisin!

6) Ole, älä tee

Jos arkesi on täynnä aikatauluja, varaa kesälomapäiville runsaasti suunnittelematonta aikaa. Kysy aamulla herätessäsi itseltäsi, mitä minä haluaisin tänään tehdä, ja seuraa spontaanisti intuition ääntä. Välillä voit pysähtyä vain olemaan ja nauttimaan kiitollisena tekemättömyyden tilasta.

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image