Erityisherkälle seksi on matka täynnä vivahteita

 

Erityisherkkä ja seksi – syvällisiä mahdollisuuksia

Kaikki ihmiset voivat kokea seksin uskomattoman syvällisellä tavalla. Seksi on upea nautinto ja mahdollisuus rentoutua, olla läsnä, vapautua mielen kahleista ja avautua rakkaudelle. Erityisherkkä ihminen kokee tyypillisesti asiat hyvin hienopiirteisesti, mikä vaikuttaa myös hänen kokemukseensa seksistä.

Jokaisen ihmisen kokemus on erilainen, ja jokaisen erityisherkän kokemus on keskenään erilainen. Olen kirjannut tähän joitakin asioita, jotka saattavat näkyä erityisherkän seksielämässä. Ne saattavat tietysti näkyä myös kenen tahansa muun seksielämässä.

Tuntoherkkyys

Erityisherkkä tuntee kosketuksen vivahteet sekä fyysisesti että emotionaalisesti. Vääränlainen kosketus tuntuu kenestä tahansa pahalta, mutta erityisherkkä on sille erityisen sensitiivinen.

Miten sitten koskettaa “oikein”? Se on oikeastaan erittäin helppoa: kun ihminen on läsnä, hän koskettaa aina “oikein”. Tämä johtuu siitä, että silloin hän ei toteuta mitään mielikuvia eikä kosketa esimerkiksi tavan vuoksi, vaan hän antaa asioiden tapahtua luontevasti ja sydäntään kuunnellen.

Silloin kosketus tuntuu mahtavalta ja oikealta kummastakin, ja se on rentoa. Ei tarvitse yrittää tehdä vaikutusta, vaan välittää aitoja tunteitaan. Se riittää, se puhuttelee, ja se kiihottaa.

Yksityiskohdat ja vivahteet

Erityisherkkä tuntee, näkee, haistaa, maistaa ja kuulee asiat vivahteikkaasti ja tarkasti. Pienetkin aistimukset puhuttelevat häntä syvästi. Älä pelästy – kaiken ei silti tarvitse olla täydellistä! Erityisherkän aistimuksia ja tuntemuksia voi voimistaa hyvin pienilläkin eleillä. Kaunis katse voi herättää hänessä voimakkaita tuntemuksia. Pienet, helpot asiat ovat mahtavia mahdollisuuksia tuoda esiin tunteita, viestiä rakkautta sekä tietysti lisätä nautintoa.

Vapaus vain olla

Suorittaminen on suoja, jonka erityisherkkä joskus vetää päälleen, jotta hän pystyisi toimimaan arjessaan eikä jäisi tunnelmoimaan liikaa. Se voi olla joissain tilanteissa oikein hyvä taktiikka. Suorittamisen suojan saa kuitenkin riisua ja levätä, ja niin pitääkin tehdä, jottei jää roolinsa vangiksi ja taakse piiloon. Tämä onnistuu parhaiten tilanteessa, jossa vallitsee lämmin ja luottamuksellinen ilmapiiri.

Seksi on mahdollisuus rentoutua ja olla vain oma itsensä. Moni mieltää seksin tekemiseksi, jossa pitää olla skarppina ja miettiä seuraavaa siirtoaan. Nämä ajatukset voi unohtaa täysin ja uppoutua nauttimaan aistimuksista vailla suunnitelmaa.

Erityisherkälle on luontevaa pysähtyä nauttimaan ja tunnustelemaan, mikä on loistava vahvuus ja lääke suorittamista vastaan. Seksissä suorittamisesta luopuminen on erityisen ihanaa, sillä nautinto saa vain viedä mukanaan, ja kaikki ajatukset tippuvat pois.

Tunteiden syvyys

Kaunis tunne kolahtaa erityisherkälle todella syvälle. Hän pysähtyy niiden äärelle ja paneutuu niihin kunnolla. Toki herkkiin tunteisiin uppoutuminen ei aina ole helppoa, varsinkaan jos ne aiheuttavat tunnekuohuja. Esimerkiksi itkemistä pyydellään yhä helposti anteeksi, vaikka se onkin kaunis tapa purkaa syviä tunteita. Syvät ja herkät tunteet pelottavat monia ihmisiä, joten on valtava voimavara uskaltaa sukeltaa niihin ja todella kokea ne.


Tukea matkaasi? Tsekkaa Mitran kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja – löydät ne tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image